Skip to main content

Λάρσον: Προτεραιότητά μας η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση

Ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ, Μπράιαν Λάρσον, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ισχυρός ενεργειακός κόμβος.

«Οι ΗΠΑ στέκονται πολύ σταθερά και υποστηρικτικά δίπλα στην Ελλάδα. Προτεραιότητά μας είναι να δούμε την Ελλάδα να επιτυγχάνει οικονομικά και να βγει από αυτή την οικονομική κρίση, δυνατή, σταθερή και συνεχίζοντας να διαδραματίζει τον ρόλο της ως σταθεροποιητική δύναμη σε ολόκληρη την περιοχή» δήλωσε ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Μπράιαν Λάρσον, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), Χρήστο Δούκα.

Με τη χθεσινοβραδινή επίσκεψή του στον ΟΛΑ, ο κ. Λάρσον ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στη Θράκη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητα Θράκης, Κώστα Χατζημιχαήλ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα, ότι μπορεί και έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας ισχυρός ενεργειακός κόμβος. Ανέφερε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για την ενέργεια στην Ελλάδα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως είναι η σωστή στιγμή για την κυβέρνηση να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα είναι έτοιμη για το επιχειρείν. Χαρακτήρισε εξαιρετική την παρουσίαση του κ. Δούκα ως προς τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο λιμένας Αλεξανδρούπολης, καθώς και τις πληροφορίες που του παρείχε για τον σχεδιασμό της ανάπτυξής του, τον οποίο, σημείωσε, πως θα παρουσιάσει στους Αμερικανούς επενδυτές μετά και την υπογραφή του νέου «master plan».