Skip to main content

Λάρισα: Τσουχτερά πρόστιμα σε 50 επιχειρήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας πραγματοποιήθηκαν 460 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 50 μηνύσεις και πρόστιμα σε σουπερ μάρκετ
Πρόστιμα σε 50 επιχειρήσεις και κυρίως σε μεγάλα σουπερ μάρκετ του νομού Λάρισας, για παραπλάνηση των καταναλωτών, επέβαλαν οι τοπικές νομαρχιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας πραγματοποιήθηκαν 460 έλεγχοι από τους υπεύθυνους της Διεύθυνσης Εμπορίου-Υγιεινής και Κτηνιατρικής και επιβλήθηκαν 50 μηνύσεις και πρόστιμα σε σουπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, σνακ μπαρ και ψησταριές για  παράβαση του αγορανομικού κώδικα.

 Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ λόγω της απόκλισης της τιμής ραφιού και της τιμής ταμείου των προϊόντων. Άλλες παραβάσεις που παρατηρήθηκαν ήταν σχετικές με την είσπραξη ή ακόμα και απαίτηση υπερτιμήματος, με προσφορές σε απαγορευμένες περιόδους, διάθεση στους καταναλωτές επιβλαβών τροφίμων κ.α.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν συνολικά ξεπερνούν   τα 16000 €.

Πλανόδιο Εμπόριο

Πρόστιμα, ύψους 8000 €, επιβλήθηκαν  σε πλανόδιους μικροπωλητές για διάφορες  παραβάσεις, όπως η έλλειψη άδειας εκ μέρους των εμπόρων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με σκοπό να προστατευτούν οι καταναλωτές από καθετί που μπορεί να επισκιάσει την ποιότητα, την τιμή και την ασφάλεια των προϊόντων του.

Επικοινωνία με την Διεύθυνση Εμπορίου για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να πραγματοποιηθεί στα εξής τηλέφωνα: 2413 506217-218

Ε.Κ.