Skip to main content

Λάρισα: Σε εξέλιξη ο 1ος Δρόμος Μνήμης για τα θύματα των Τεμπών

Στόχος του Δρόμου Μνήμης, που θα διοργανώνεται κάθε πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, είναι να μην ξεχαστούν τα θύματα των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες

Με τη συμμετοχή περίπου 350 αθλητών πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα, ο αγώνας μνήμης για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης, η οποία, αγκαλιάστηκε από δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι δρομείς διανύουν από τις 9 το πρωί απόσταση 30 χλμ. με την εκκίνηση να δίδεται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου Ζαχάρεως, στο 2ο χλμ. Λάρισας – Συκουρίου και με τερματισμό στο «σημείο μηδέν» του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των 57 ψυχών. Στο σημείο μηδέν θα δοθούν σε όλους λουλούδια και κεριά στην μνήμη των συνανθρώπων μας θυμάτων του δυστυχήματος.

Στόχος του Δρόμου Μνήμης, που θα διοργανώνεται κάθε πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, είναι να μην ξεχαστούν τα θύματα των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες. Στον δρόμο Μνήμης συμμετέχουν και φίλοι και συμμαθητές των θυμάτων, ενώ στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος θα βρίσκονται και συγγενείς.

Όπως, επισημαίνουν οι διοργανωτές: Ο “1ος Δρόμος Μνήμης» δεν είναι αγώνας. Δεν υπάρχουν επομένως πρωτιές, δεν υπάρχουν κατηγορίες βραβεύσεων, δεν υπάρχουν μετάλλια, δεν υπάρχει χρονομέτρηση, δεν υπάρχει όριο τερματισμού, δεν υπάρχουν όρια αποκλεισμού, δεν υπάρχουν αψίδες εκκίνησης και τερματισμού, δεν υπάρχει μουσική. Υπάρχει ένας μέσος ρυθμός, ο οποίος ορίζεται από την διοργάνωση στα 7’/χλμ (+ -) προκειμένου το σύνολο των δρομέων να βρεθεί στον τερματισμό με μικρή χρονική απόσταση, σε περίπου 4 ώρες, πράγμα που είναι και το ζητούμενο της προσπάθειας αυτής, να βρεθούμε όλοι μαζί στο χώρο της τραγωδίας. Αντιλαμβανόμαστε, επειδή και εμείς είμαστε δρομείς, ότι «επιβάλλουμε» στο κάθε συμμετέχοντα τον τρόπο με τον οποίο θα τρέξει. Να κρατήσουμε όλοι μας ζωντανή την μνήμη των «ανθρώπων μας» που χάθηκαν, με αυτόν τον τρόπο“.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής προς το «σημείο μηδέν» θα μπορούν όσοι θέλουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν (παιδιά, άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το τρέξιμο αλλά θέλουν να συμμετέχουν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο), να βαδίσουν την απόσταση.

Πηγή: ΕΡΤ