Skip to main content

Λάρισα-Κέρκυρα 1-1

Η ΑΕΛ συνεχίζει να προβληματίζει και τούτη τη φορά δεν κατάφερε να κερδίσει την Κέρκυρα. Οι Φαίακες, από την πλευρά τους, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και πήραν την ισοπαλία με τον Φλαβίνιο να ισοφαρίζ
Με έναν πολύτιμο βαθμό έφυγε από το «Αλκαζάρ» η Κέρκυρα, η οποία υποχρέωσε την ΑΕΛ σε ισοπαλία 1-1 σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό την παρουσία του Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει –ιδίοις όμμασι- την ικανότητα του γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, που πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Η απόδοση του έμπειρου γκολκίπερ ήταν από τους βασικούς λόγους που κράτησαν όρθια την Κέρκυρα στη Λάρισα, καθώς είχε σωστές τοποθετήσεις και, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε «παρών».

Η Λάρισα εμφανίστηκε όπως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχε τον έλεγχο, αλλά για μία ακόμη φορά φανέρωσε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην τελική προσπάθεια. Το συγκρότημα του Γιάννη Παπακώστα είχε και σήμερα σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε, με συνέπεια να παραμείνει για τρίτη αγωνιστική δίχως νίκη.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να επιβάλει από την αρχή τον ρυθμό της και μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, απείλησε μόλις στο 2’ αλλά το σουτ του Μετίν αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Κωνσταντόπουλο. Οι Θεσσαλοί πίεσαν στην αρχή, ενώ στην αντίπερα όχθη οι νησιώτες έριξαν το βάρος στον αμυντικό τομέα και επιχειρούσαν να απειλήσουν μέσω των αντεπιθέσεων.

Οι Θεσσαλοί ήλεγχαν το ματς στα πρώτα του λεπτά με τον Μετίν να παίρνει πρωτοβουλίες και στο 11’ το σουτ του Μπλάζεκ πέρασε άουτ. Η Λάρισα κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου. Τελικά, στο 22’ η ΑΕΛ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, όταν ο Μαϊστόροβιτς έκανε χέρι στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μετίν.

Εντούτοις, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ μιας και εννέα λεπτά αργότερα, ήρθε η… απάντηση των Κερκυραίων. Συγκεκριμένα, ο Γκουστάβο εκτέλεσε φάουλ με δύναμη, ο Βιέρα απόκρουσε αλλά δίχως να συγκρατήσει την μπάλα, που έφτασε στον Φλαβίνιο, και ο Βραζιλιάνος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά με πλασέ να ισοφαρίσει. Στο 38΄ η Κέρκυρα κέρδισε φάουλ στο ίδιο σημείο, αλλά το σουτ του Γκουστάβο πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ περιόρισε σε παθητικό ρόλο την Κέρκυρα και άσκησε πίεση, αναζητώντας το δεύτερο τέρμα της. Ωστόσο, πότε ο Κωναταντόπουλος, πότε οι λάθος επιλογές των γηπεδούχων στέρησαν από τη Λάρισα το γκολ που θα την έδινε το προβάδισμα και ενδεχομένως και τη νίκη. Ο γκολκίπερ του ΑΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κανόμπιο στο 66’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αμπουχατζίρα βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των «Φαιάκων», αλλά αντί να πλασάρει επιχείρησε πάσα, με συνέπεια ο Βενέτης να διώξει.

Η Λάρισα είχε φέρει το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή και κυριαρχούσε στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα επιχειρούσε να «παγώσει» τον ρυθμό και να «ροκανίσει» το χρόνο, παίζοντας μαζική άμυνα.

Ο Παπακώστας έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με το πέρασμα του χρόνου, βάζοντας τους Σίμιτς και Μακίνουα, όμως η ΑΕΛ εξακολουθούσε να μην έχει ουσία στο παιχνίδι της.

Ωστόσο, στο 89’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκέρεμι, ο Κολοβέτσιος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο νεαρός αμυντικός υπέπεσε σε τραγικό λάθος στις καθυστερήσεις, με συνέπεια ο Ιωάννου να βρεθεί απέναντι στον Βιέρα, αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ των «βυσσινί» απομάκρυνε σε κόρνερ και κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα.

ΑΕΛ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κολοβέτσιος, Ταλ (80΄ Μακίνουα), Γκέρεμι, Ρομέου, Μπλάζεκ (46΄ Αμπουχατζίρα), Μετίν, Κανόμπιο (72΄ Σίμιτς), Κουζέν.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Μακρής (62΄ Χαμπλ), Στολτίδης, Επστάιν, Φλαβίνιο (82΄ Μακρυδημήτρης), Καλαντζής (54΄ Ηλ. Ιωάννου), Τσίγκας.