Skip to main content

Λάρισα-Ηρακλής 2-1

Ζέσους και Ρομέου χάρισαν στην ΑΕΛ τη νίκη επί του Ηρακλή. Ο Γιάντσης μείωσε για το γηραιό, που βλέπει να πλανάται το φάσμα του υποβιβασμού.
Σε ένα παιχνίδι που η ρήση «ο θάνατός μου η ζωή σου» ταίριαζε, ως ένα βαθμό, η Λάρισα επικράτησε του Ηρακλή και τον άφησε στα όρια της ζώνης του υποβιβασμού. Βέβαια, ο «γηραιός» δεν απεβίωσε, ωστόσο φυτοζωεί και χρειάζεται επειγόντως οξυγόνο, ήτοι νίκες, στις επόμενες αναμετρήσεις, για να σώσει τη χρονιά.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με μοναχικό προωθημένο τον Ρικάρντο Ζέσους και πίσω του τους Μετίν, Ρομέου και Φλάβιο. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν με το γνωστό επιθετικό σχήμα των Μπόσνιακ, Επστάιν, Κονέ και Μιλάνο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΛ να έχει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά, αλλά τον Ηρακλή να δημιουργεί την πρώτη φάση στο 3ο λεπτό. Ο Μπόσνιακ από καλή θέση μέσα στην περιοχή έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 8΄, όταν ο Φλάβιο με προσωπική ενέργεια ανέβηκε από τα δεξιά και έβγαλε ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή του Φερνάντες. Εκεί ο Ζέσους πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα.Το ματς μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις, αφού τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου και τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν εκείνα που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα.

Μόνο αξιοσημείωτο η αναγκαστική αλλαγή του Στέλιου Βενετίδη στο 31ο λεπτό, με τον Τουάμα να περνά στην θέση του και να χάνει μια σχετικά καλή ευκαιρία στο 38΄, όταν και βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς άνοιξαν το σκορ στην πρώτη φάση. Συγκεκριμένα ο Τουάμα με προσωπική ενέργεια ανέβηκε από τα αριστερά και έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή του Φερνάντες. Εκεί οι αμυντικοί του Γηραιού "κοιμήθηκαν", με τον Ζέσους να πηδά μόνος του και με κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Επστάιν ο Παπαστεργιανός έπιασε δυνατή κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε λίγο δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα. Στο 54ο λεπτό ο Ηρακλής έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα ο Μπόσνιακ μπήκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ από τα αριστερά και έφτασε απέναντι από τον Βιέρα. Εκεί αντί να πλασάρει έκανε πάσα δεξιά στον Ηλιάδη, που έχασε τον βηματισμό του και δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία.

Η τύχη τιμώρησε με τον πιο σκληρό τρόπο τους παίκτες του Σάββα Κωφίδη, που στην επόμενη φάση είδαν τον Ρομέου να στέλνει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Φερνάντες. Συγκεκριμένα ο Μετίν με ωραία μπαλιά βρήκε τον Βραζιλιάνο έξω από την μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, και εκείνος αφού μπήκε λίγο μέσα έκανε ωραίο πλασέ, κάνοντας το 2-0 στο 58΄. Στο 73ο λεπτό η ΑΕΛ έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Κατσιαρός έπεσε στο έδαφος και έπιασε το γόνατό του. Τη θέση του πήρε ο Ηλίας Κυριακίδης.Στο 77ο λεπτό ο Ηρακλής μείωσε το σκορ σε 2-1 με τον Γιάντση να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Συγκεκριμένα ο νεαρός μέσος του Γηραιού ξεπέρασε με ωραία ντρίπλα τον Μελίσση και όπως γύρισε το σώμα του έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλη περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βιέρα.

Η ΑΕΛ έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 83΄, όταν ο Μετίν έκανε καλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Κατσαμπή και να πηγαίνει προς την εστία. Τελευταία στιγμή ο Φερνάντες έδιωξε σε κόρνερ.
Το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΛ να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη επί του Ηρακλή με 2-1.