Skip to main content

Λάρισα: Αθλητής έχασε τις αισθήσεις του σε ημιμαραθώνιο

O 40χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις

Τη ζωή ενός αθλητή στη Λάρισα παραλίγο να κοστίσει ένα αθλητικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, 40χρονος που συμμετείχε στον ημιμαραθώνιο 21 χλμ που διεξαγόταν από τον Τύρναβο στη Λάρισα, έχασε τις αισθήσεις του -πιθανόν από ανακοπή καρδιάς - και έπεσε στο έδαφος χωρίς να αναπνέει.
 
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην παραποτάμια διαδρομή του ημιμαραθωνίου και αμέσως στο σημείο έσπευσε η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, αλλά και οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.
 
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας, περιέγραψε την άμεση παρέμβαση των εθελοντών, αλλά και ενός γιατρού που βρισκόταν στο σημείο.
 
«Ειδοποιηθήκαμε από δρομείς για το περιστατικό και μέλη της ομάδας μας που περιπολούσαν βρέθηκαν άμεσα στο σημείο φέρνοντας έναν απινιδωτή. Εκεί διαπιστώσαμε πως ο αθλητής είχε χτυπήσει στο κεφάλι από την πτώση, ενώ μεταξύ άλλων προχωρήσαμε σε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), αφού καταλάβαμε πως ο δρομέας δεν ανέπνεε», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Σαμαρειτών, ενώ συμπλήρωσε πως «μετά από κάποια λεπτά, με τη στήριξη γιατρού και εθελοντών και την πραγματοποίηση ΚΑΡΠΑ, ο αθλητής άρχισε να αναπνέει».
 
Σημειώνεται πως μετά την ανάνηψη του 40χρονου και καθώς η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου και νοσηλεύεται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.