Skip to main content

Λαόπουλος: Οι ομηρίες θα συνεχίζονται όσο θεωρούνται επιτρεπτές

Ο Θεόδωρος Λαόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού στο ΑΠΘ και άλλα οκτώ μέλη ήταν αποκλεισμένοι για περισσότερες από τρεις ώρες

«Όσο οι καταλήψεις και οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους θεωρούνται επιτρεπτές και ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα του πανεπιστήμιου, αλλά της κοινωνίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Λαόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού στο ΑΠΘ και ένα από τα οκτώ μέλη που ήταν αποκλεισμένοι στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ για περισσότερες από τρεις ώρες από φοιτητές.

«Μπορεί να μην κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα είδος βία» συμπλήρωσε ο ίδιος αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό.

Ο κ Λαόπουλος ενημέρωσε ότι επρόκειτο για 40 φοιτητές που απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. «Είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, πολιτικά εκτός του κοινοβουλίου», ανέφερε επίσης.

«Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είχαμε κανένα σημείο επαφής για να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο με αυτούς τους φοιτητές. Μόνο η αστυνομία μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εμείς χθες δεν την καλέσαμε, παρά μόνο το υπουργείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε.