Skip to main content

Λαμπρίδης: Αναπόσπαστο τμήμα της ταυτότητας της πόλης η α' προβλήτα

Συνάντηση του αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης με τον ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής για την α' προβλήτα του λιμανιού της πόλης.

«Η πρώτη προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης αποτελεί αναπόστπαστο τμήμα της ταυτότητας της πόλης και θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών, τη συνέχιση των δραστηριοτήτων πολιτισμού και αναψυχής, παράλληλα με τις λιμενικές λειτουργίες». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης, μετά τη συνάντησή του με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάση Παππά και τον δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο του δήμου στο ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Γιώργο Δημαρέλο.

Ο κ. Λαμπρίδης είπε ότι με στόχο την εξυπηρέτηση του παραπάνω συνδυασμού θα πρέπει να εξεταστούν τεχνικά ζητήματα, όπως και τα θέματα επενδύσεων που έθεσε ο δήμος.

Από πλευράς του δήμου ο κ. Παππάς τόνισε ότι το λιμάνι είναι στην καρδιά της πόλης και πρέπει να αναδειχθεί σε αναπτυξιακό πόλο της Θεσσαλονίκης. Η δημοτική αρχή επιμένει στην απόδοση της α' προβλήτας στον δήμο, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει σαν σύνδεσμος μεταξύ επιχειρηματικής δραστηριότητας και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Τόσο ο κ. Παππάς όσο και ο κ. Δημαρέλος αναφέρθηκαν στη σύσταση λιμενικού ταμείου, το οποίο θα έχει αντικείμενο την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία και το μέτωπο της α' προβλήτας στη θάλασσα. Ο κ. Δημαρέλος τόνισε ότι ο δήμος επιμένει στο να υλοποιηθούν οι επενδύσεις των 309 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στο business plan του ΟΛΘ, όπως και οι υποδομές κρουαζιέρας που έχουν μείνει εκτός από τα έργα προτεραιότητας που θα πρέπει να κάνει ο ιδιώτης επενδυτής.