Skip to main content

Λαϊκή Συσπείρωση για Μπουτάρη: Λαγός της αντεργατικής επίθεσης

Για το λαό δεν αποτελεί λύση η πρόταση Μπουτάρη για την εμπλοκή του Δήμου στο νέο συγκοινωνιακό τοπίο, εκτιμά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ασκεί η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για επιστράτευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι «ο δήμαρχο πλασάρει το «φιλολαϊκό» του προσωπείο, ζητώντας ανοιχτά την πολιτική επιστράτευση των απεργών εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

«Με ταξική προσήλωση, στοχοποιεί αποκλειστικά τους αγώνες των εργαζομένων, βγάζοντας λάδι την διοίκηση του ΟΑΣΘ και την κυβέρνηση. Ρίχνει έτσι κι αυτός νερό στο μύλο του νέου γύρου αντεργατικής επίθεσης που προετοιμάζεται από κυβέρνηση και Ε.Ε. και θα έχει βασικό στόχο τον περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση, «πάει πολύ όμως, ο βιομήχανος Δήμαρχος Μπουτάρης, να εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής του λαού. Άλλωστε στα 6 χρόνια της δημαρχίας του, ο λαός ζει στο πετσί του την πολιτική Μπουτάρη. Επί δημαρχίας του, η φορομπηχτική και ανταποδοτική λειτουργιά του Δήμου απογειώθηκαν, από τα σχολεία του Δήμου λείπουν τα στοιχειώδη, αναγκάζοντας γονείς να τα χρηματοδοτούν, η εμπορευματοποίηση κάθε ανάγκης της λαϊκής οικογένειας για παιδικούς σταθμούς, χώρους άθλησης, πολιτισμού, οδηγεί το λαό να πληρώνει πια για τα πάντα.

»Για το λαό δεν αποτελεί λύση η πρόταση Μπουτάρη για την εμπλοκή του Δήμου στο νέο συγκοινωνιακό τοπίο, που θα λειτουργεί με περαιτέρω ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

»Λύση αποτελεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα είναι ενταγμένος σε ένα σχέδιο, κρατικό, επιστημονικό, πανεθνικό. Για την υλοποίηση αυτής της πρότασης  απαραίτητη και βασική  προϋπόθεση είναι οι παραγωγοί του πλούτου, ο λαός, να πάρει την εξουσία στα χέρια του και να οργανώσει την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του και όχι όπως γίνεται τώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν για να κερδίζουν οι λίγοι. Να που πρέπει να στοχεύουν οι αγώνες του λαού και των εργαζόμενων».