Skip to main content

Λαφαζάνης: Στόχος να γίνει η Ελλάδα πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος

Για πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική, με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Για πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική, η οποία θα κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με τον Έιμος Χοχστάιν,  ειδικό απεσταλμένο και Συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι έγινε «μια πολύ ουσιαστική και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων ... χρήσιμη για μας και για την προοπτική την οποία χαράσσουμε ως χώρα στα  ενεργειακά θέματα».

Πρόσθεσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να τονίσει στον κ. Χοχστάιν τις πάγιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα ενεργειακά θέματα της περιοχής μας και της Ευρώπης.

Όπως είπε, αυτό που ιδιαίτερα υπογράμμισε είναι ότι η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει ένας πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή. «Θέλουμε μια πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική, η οποία θα κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, το όφελος του ελληνικού λαού και ασφαλώς τη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή μας και την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του απεσταλμένου των ΗΠΑ σχετικά με τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τον πρωθυπουργό και τον κύριο Πούτιν το τελευταίο διάστημα και την πρόθεση της Ελλάδας να συνεργαστεί με τη Ρωσία για τον greek stream, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να μιλήσει για την θέση του κ. Χόχστάιν, εκείνος όμως που μπορεί να πει «είναι ότι εμείς στηρίζουμε τη διέλευση από τη χώρα μας ενός αγωγού που θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα έχει φυσικό αέριο από τη Ρωσία». Και στηρίζουμε αυτό το έργο διότι το θεωρούμε εθνικά ωφέλιμο, συμπλήρωσε.