Skip to main content

Λαφαζάνης: Μεταλλαγμένο συστημικό μόρφωμα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την τραγωδία που ζει η χώρα, η κυβέρνηση Τσίπρα επιβιώνει, γιατί δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή, τονίζει ο Π.Λαφαζάνης.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην κυβέρνηση τον Γενάρη του 2015, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεταλλαγμένο συστημικό μόρφωμα, που έχει αποβάλει στην πράξη κάθε τι το αριστερό και προοδευτικό και ακολουθεί μια βαθιά δεξιά αντιμνημονιακή πολιτική, καταστροφική για τον τόπο, τόνισε ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι.
 
Ο γραμματέας της ΛΑΕ ανέφερε επίσης ότι "παρά την τραγωδία που ζει η χώρα", η κυβέρνηση Τσίπρα επιβιώνει, γιατί "δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή". "Είναι "θείο δώρο" για την κυβέρνηση ότι η ΛΑΕ δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή. Η ΛΑΕ δίνει, όμως, καθημερινά την άνιση μάχη της και γρήγορα το σημερινό καταθλιπτικό σκηνικό θα ανατραπεί", προσέθεσε.
 
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ είπε πως είναι ένας δημευτικός φόρος που "πρέπει να καταργηθεί ολοσχερώς", συμπληρώνοντας πως προϋπόθεση για την κατάργησή του ΕΝΦΙΑ είναι η ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, "πράγμα που με τη σειρά του προϋποθέτει την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διαγραφής του δημόσιου χρέους, γενναίας σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίησης των τραπεζών, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών και ενίσχυσης μισθών και συντάξεων". "Χωρίς την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεφύγει από την ύφεση και την οικονομική στασιμότητα", τόνισε.
 
Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε "απολύτως διάτρητη" τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, κάνοντας λόγο για "βαρύτατο πλήγμα για τη δημοκρατία", και εξήγησε: "Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να έχει το μαχαίρι και το πεπόνι στο πιο κρίσιμο θέμα για την πολιτική ζωή, αυτό της ενημέρωσης του ελληνικού λαού και να λέει ποιος θα πάρει άδεια". Μίλησε δε για προσπάθεια της κυβέρνησης "να αξιοποιήσει το κυβερνητικοκομματικό μοντέλο της ΕΡΤ ως οδηγό μεταφοράς στα ιδιωτικά κανάλια. Η κυβέρνηση με λεφτά του ελληνικού λαού θάβει την ΕΡΤ, προκειμένου να ασκεί μέσω αυτής κυβερνητική προπαγάνδα, να αγνοεί και να συκοφαντεί τις εναλλακτικές απόψεις".
 
Επίσης, ο γραμματέας της ΛΑΕ είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι "είναι ο μοναδικός, σχεδόν, πρωθυπουργός που δεν υλοποίησε καμία απολύτως από τις δεσμεύσεις του", και ότι "έκανε τα ακριβώς αντίθετα", ενώ αναφέρθηκε σε συνεργασία Λεβέντη-Τσίπρα, που "αποτελεί φαρσοκωμωδία και θλιβερό θέαμα".