Skip to main content

Λαφαζάνης από τη ΔΕΘ: Το Νομισματοκοπείο ήταν ιδέα του Τσίπρα

Όσα είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 81ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι «είπε χοντρά ψέματα» από το βήμα ΔΕΘ. Ψέματα και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του αλλά και για όσα πρόκειται να κάνει στο μέλλον υπέρ των ασθενέστερων τάξεων. Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει υποστεί «πλήρη μετάλλαξη», η οποία είναι «παροιμιώδης» και ίσως χωρίς προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. «Τώρα, για τον κ. Τσίπρα, το μνημόνιο δεν είναι αναγκαίο κακό, αλλά το ‘ευαγγέλιο’ και το ‘όχημα’, για μια δίκαιη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα ότι έχουν περικοπεί οι συντάξεις μόνον στο 10% των συνταξιούχων. «Οι συντάξεις περικόπηκαν στο 100% των συνταξιούχων και οι κύριες και οι επικουρικές οι οποίες κόπηκαν από 10% ως και 70%». «Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να λέει τόσο χοντρά ψέματα για εκατομμύρια συνταξιούχους;» διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ επέκρινε και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «αδίστακτα νεοφιλελεύθερο και ορκισμένο μνημονιοφύλακα».
Χαρακτήρισε «ιστορίες για αγρίους» και «μυθεύματα» αυτά τα οποία του είχαν αποδοθεί τον Αύγουστο του 2015 περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου ότι ήταν αυτοί που τα διοχέτευσαν.

Ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα η χώρα θα πάει σε εκλογές λέγοντας ότι «η εξάντληση της τετραετίας είναι όνειρο θερινής νύχτας». Χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» τα στοιχεία που δείχνουν ελαφρά κάμψη της ανεργίας λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση στις νέες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα κάνει κι άλλες υποχωρήσεις τονίζοντας πως «ο κατήφορος στον οποίο έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο».

Η χώρα θα βγει από το ευρώ

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε την πρόταση της ΛΑΕ για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. «Αργά ή γρήγορα» είπε «αυτό θα γίνει. Ας μην περιμένουμε να τα ξεπουλήσουμε προηγουμένως όλα, ας γίνει έγκαιρα και με σχέδιο».

Αναφερόμενος στις παρουσίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «η ΔΕΘ πάει να καταγραφεί, αν δεν έχει ήδη καταγραφεί, ως ένας χώρος πολιτικού ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η ΔΕΘ πάει να καθιερωθεί ως το ραντεβού που δίνουν κάθε Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί με την κοροϊδία, την παραπλάνηση και την απάτη, προκειμένου να γίνουν πρωθυπουργοί ή για να παραμείνουν στον πρωθυπουργικό θώκο».

Αναφερόμενος, τέλος, για τη σύμπραξη των αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων είπε ότι η ΛΑΕ επιδιώκει να συγκροτηθεί ένα τέτοιο ευρύ μέτωπο και όποιοι δεν συμπράττουν σε αυτό ουσιαστικά εξυπηρετούν τα σχέδια για την επιμήκυνση των μνημονίων.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν οι πρώην βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου και Γιάννα Γαϊτάνη, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (Κανταράς, Τόλιος), τοπικά στελέχη, στελέχη της Νεολαίας κ.ά.