Skip to main content

ΛΑΕ:Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία για κρατικοποίηση των τραπεζών

Η τροπολογία προέβλεπε τη μετατροπή των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε κοινές, υποστήριξε ο Θανάσης Πετράκος.

Έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών είχε από το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πετράκος είπε ότι ο κ. Δραγασάκης είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014) ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε, η τροπολογία προέβλεπε τη μετατροπή των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Αναφορικά με την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Πετράκος επικεντρώθηκε και στις συζητήσεις που γίνονταν με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας.

«Γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς τη διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από τη λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο "βαρύ" από άλλους τύπους», τόνισε χαρακτηριστικά.