Skip to main content

Λ. Κατσέλη: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία»

Η υπουργός Οικονομίας άσκησε δριμύτατη κριτική κατά της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Δριμύτατη κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας για την τραγική κατάσταση  της οικονομίας άσκησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία ΛούκαΚατσέλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του ΕλληνοαμερικανικούΕπιμελητηρίου.

Η κυρία Κατσέλη τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία ή αδράνεια. «Το στοίχημα δεν είναικυβερνητικό αλλά εθνικό. Οφείλουμε σε ελάχιστο χρόνο να αποκαταστήσουμετην αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές. Να προχωρήσουμε στηναπαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσειςγια την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας», υπογράμμισε η κυρία Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ρύθμιση οφειλών και Τειρεσίας). Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2010 θα εξοφληθούν όλες οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και σε επιμέρους κοινοτικά προγράμματα.

Στη ελληνική Οικονομία αναφέρθηκε ο  πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Ή θα αντιδράσει με σύνολο έκτακτων μέτρων και μεταρρυθμίσεων ή θα καταρρεύσει».