Skip to main content

Κυρ.Μητσοτάκης: Λάθος η αποχώρηση από την εξεταστική για Βατοπέδι

Tην άποψη ότι η ΝΔ δεν έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ.
Tην άποψη ότι η ΝΔ δεν έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας, όμως, να σχολιάσει όσα κατέθεσε η κα Κατερίνα Πελέκη- Βουλγαράκη.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9,84, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «όσο και αν κάποιοι σπεύδουν να προδικάσουν τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών ή των προανακριτικών, πιστεύω ότι πάντα κάτι χρήσιμο μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία».

«Ενδεχομένως», είπε, «να μη μάθουμε ποτέ όλη την αλήθεια, αλλά θα μάθουμε περισσότερα από αυτά τα οποία θα γνωρίζαμε, εάν αυτές οι επιτροπές δεν είχαν συσταθεί. Και θεωρώ πάντα χρήσιμο να παρευρίσκονται όλα τα κόμματα, έτσι ώστε να υπάρχει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση. Είμαι κατά, γενικά, της λογικής της αποχώρησης από τη Βουλή, για οποιοδήποτε λόγο. Ελπίζω να μην επιλέξουμε να αποχωρήσουμε και από άλλες επιτροπές στο μέλλον. Έστω και αν έχουμε βάσιμες υποψίες ότι οι επιτροπές αυτές γίνονται για λόγους πολιτικών διώξεων, πάλι οφείλουμε αυτό να το αποδείξουμε μέσα από την κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα και όχι μέσα από την αποχώρησή μας».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία του κόμματος, είπε πως θα ανακάμψει μόνο αν αναμετρηθεί με τις αρνητικές πλευρές του κυβερνητικού παρελθόντος του.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να ανακάμψει πολιτικά, εάν δεν αναμετρηθεί με τις αρνητικές πλευρές του κυβερνητικού της παρελθόντος. Το να προσποιούμαστε ότι τίποτα δεν συμβαίνει και ότι όλα ήταν τέλεια τα πεντέμισι χρόνια που κυβερνήσαμε, δεν είναι - κατά την άποψή μου- σωστή προσέγγιση, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε και πάλι την αξιοπιστία μας. Δεν με ενδιαφέρει, αυτή τη στιγμή, να φωτογραφίσω υπευθύνους. Με ενδιαφέρει να πείσουμε την κοινή γνώμη ότι μάθαμε από τα λάθη μας και ότι είμαστε σε θέση να αλλάξουμε και να παρουσιάσουμε και ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις, εναρμονισμένες με τις επιταγές των καιρών».