Skip to main content

Κτίριο πολλαπλών χρήσεων στο κέντρο της Λάρισας

Στην κατασκευή ενός μεγάλου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, προχωρά εντός του 2010 η κατασκευαστική εταιρία Δ.Μπούτλας-Ν.Κουτούγιας.
Στην κατασκευή ενός μεγάλου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, σε οικόπεδο δίπλα στην Εθνική Τράπεζα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, προχωρά εντός του 2010 η κατασκευαστική εταιρία «Δ.Μπούτλας– Ν.Κουτούγιας».

Το οικόπεδο αγοράστηκε προς διετίας και σε αυτό θα ανεγερθεί ένα υπερσύγχρονο οικοδόμημα, που η εταιρία φιλοδοξεί να καταστεί σημείο αναφοράς για τη Λάρισα. Η απόφαση της εταιρίας είναι να κατασκευάσει ένα κτίριο μοναδικό στην πόλη που θα στεγάσει εμπορικές δραστηριότητες, υπηρεσίες και ψυχαγωγικού χαρακτήρα δράσεις, δόμησης 4.200 τμ, με 4 υπόγεια parking 6.000 τμ.

Μάλιστα λαμβάνεται ειδική μέριμνα προκειμένου η κατασκευή του κτιρίου όχι μόνο να προστατεύει αλλά και να αναδεικνύει τα αρχαιολογικά ευρήματα, που εντοπίστηκαν στο οικόπεδο κατά τη διάρκεια των εκσκαφών και αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας.  Σε  αυτή την κατεύθυνση δόθηκε έμφαση στην αρχιτεκτονική και αισθητική του κτιρίου σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ σε συνεργασία με το γραφείο Κ. Μωραΐτη (καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου) – Γ. Τσολάκη (αρχιτέκτονα με καταγωγή από την πόλη της Λάρισας) εκπονήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες για την ένταξη των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Όλα αυτά έγιναν βάσει των προδιαγραφών που τέθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο είναι συνιδιοκτήτης του οικοπέδου. Να σημειωθεί ότι η εταιρία δεν έχει προβεί στην πώληση οιουδήποτε τμήματος του κτιρίου που θα κατασκευασθεί, καθώς η φιλοσοφία της θέλει πρώτα να ολοκληρώνεται η σκυροδέτηση ενός οικοδομήματος και στη συνέχεια να ακολουθεί η διάθεση των χώρων του στην αγορά.

Ν.Κουτούγιας: Πρωτοποριακό project για την Λάρισα

Μιλώντας στη Voria.gr ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της εταιρίας, κ. Νικόλαος Κουτούγιας, εξηγεί ότι το κατασκευαστικό εγχείρημα είναι πρωτοποριακό για τα οικιστικά και εμπορικά δεδομένα του κέντρου της Λάρισας. Ο κ. Κουτούγιας προσθέτει ότι η εταιρία δεν ασχολείται μόνο με τις κατασκευές αλλά έχει εισέλθει δυναμικά και στον χώρο του real estate με τη διαχείριση ακινήτων στην Κεντρική αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα.

Η εταιρία Δ.Μπούτλας-Ν.Κουτούγιας μετρά 22 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο των κατασκευών, σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται τουλάχιστον 30 κατασκευές με τη μέθοδο της αντιπαροχής έκτασης 35.000 τ.μ. αλλά και ιδιωτικά έργα που ξεπερνούν τα 150.000 τ.μ. Η ίδρυση παραρτήματος της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και η ανάληψη μεγάλων σημαντικών έργων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα συνέβαλε στο να μεταφέρει η εταιρία τεχνογνωσία και νέες προτάσεις στη Λάρισα.