Skip to main content

Kτηματογράφηση και στο υπόλοιπο της χώρας

Υπό κτηματογράφηση κηρύχθηκαν, με απόφαση του ΥΠΕΚΑ, και οι υπόλοιπες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Υπό κτηματογράφηση κηρύχθηκαν, με απόφαση του ΥΠΕΚΑ, και οι υπόλοιπες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

H απόφαση, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει ως στόχο να βελτιώσει τους όρους υλοποίησης του έργου της ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου εστιάζοντας στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων συναφών πληροφοριών από όλο το εύρος της Δημόσιας Διοίκησης, στον καλύτερο σχεδιασμό και χρονοπρογραμματισμό της ολοκλήρωσής του, καθώς επίσης και στην οικονομικότερη διαχείρισή του.

«Η ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου θα καλύψει την ανάγκη της χώρας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, πλήρως αυτοματοποιημένου και με αποδεικτικό χαρακτήρα συστήματος οργάνωσης και κατοχύρωσης της ακίνητης ιδιοκτησίας των πολιτών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ενδυναμώνεται η ορθολογική χάραξη και η αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικής γης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και ενισχύεται θεσμικά η προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο δασικό πλούτο της χώρας με την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Παράλληλα, καταλήγει η ανακοίνωση, αποκαλύπτεται και καταγράφεται συστηματικά η δημόσια περιουσία και ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη και οι επενδύσεις.