Skip to main content

Κρούσματα επιθέσεων σε ΔΟΥ - Αστυνόμευση ζητούν οι εφοριακοί

Απαιτούμε νομική θωράκιση και αστυνόμευση όλων των φορολογικών υπηρεσιών, πριν θρηνήσουμε θύματα, τονίζει ο Σύλλογος εφοριακών.

Δύο περιστατικά επιθέσεων σε εφοριακούς μέσα σε ΔΟΥ, που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εφοριακών ν. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «στη μία περίπτωση μέλη συλλογικοτήτων απαίτησαν  τη διαγραφή χρεών από τον Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. και κάλεσαν την αστυνομία για να τον προσάγει στο αυτόφωρο για παράβαση καθήκοντος, πράγμα που απεφεύχθη την τελευταία στιγμή.

Στην άλλη περίπτωση, φορολογούμενος κινήθηκε απειλητικά και λεκτικά εναντίον εφοριακού. Όταν τρίτος πολίτης προσπάθησε να την προστατέψει, ο φορολογούμενος χειροδίκησε εναντίον του. Όταν έφτασε η αστυνομία, ο εξαγριωμένος φορολογούμενος είχε αποχωρήσει από την Δ.Ο.Υ.».  

«Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους τους. Επειδή επανειλημμένως  τους έχουμε προειδοποιήσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τους καθιστούμε υπεύθυνος για την σωματική μας ακεραιότητα, απαιτούμε νομική θωράκιση και αστυνόμευση όλων των φορολογικών υπηρεσιών, πριν θρηνήσουμε θύματα», σημειώνουν οι εφοριακοί.

Υπενθυμίζουν τους πολίτες ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και υλοποιούνται από την διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. Έχουμε γίνει αδίκως ο «κυματοθραύστης» στην φορολογική βαρβαρότητα και αφαίμαξη που βιώνει η χώρα».