Skip to main content

Κρουμπάλι: Eυλογημένος στον ΠΑΟΚ, να δώσουμε τα πάντα στο τέλος

«Ανυπομονώ για τα πλέι οφ. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος για να τελειώσω τη σεζόν όπως πρέπει», δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ του «Δικεφάλου»

Για την πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και για την δική του εικόνα, λίγο καιρό πριν την έναρξη των πλέι οφ μίλησε στον ρ/σ «Libero», ο Ουσμάν Κρουμπάλι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ του «Δικεφάλου»:

Η ομάδα έχει ένα νικηφόρο σερί επτά αγώνων στο πρωτάθλημα και παίζει καλύτερα μετά τον αποκλεισμό στο BCL. Πως άλλαξε η κατάσταση κι έχει έρθει αυτή η καλύτερη απόδοση;

«Είναι διαφορετικό για εμάς πλέον. Τα πήγαμε καλά στο δεύτερο γύρο του Champions League αλλά δεν τα καταφέραμε. Καναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά τώρα έχουμε συγκεντρωθεί σε αυτά που πρέπει να κάνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Επειδή όλοι οι παίκτες, παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνετε καλύτεροι, νιώθεις ότι πλέον, ο καθένας έχει βρει το ρόλο του;

«Έχουμε μια καλη ομάδα, μπορούμε να στηριχτούμε στον καθένα παίκτη. Είμαι εδώ απο τον Αύγουστο, σίγουρα νιώθω ότι τώρα είμαστε όλοι καλά. Έχουμε, όμως, να δώσουμε πολλά περισσότερα μέχρι το τέλος της σεζόν».

Η τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. είναι πιο εφικτή πλέον μετά τις τελευταίες νίκες; Είναι ο πρώτος σας στόχος αυτήν τη στιγμή;

«Είναι ο στόχος μας. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για αυτά. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, θα είναι πολύ δύσκολο. Και στα δύο τελευταία, η νίκη δεν είναι εγγυημένη. Κάθε παιχνίδι στο πρωτάθλημα έχει τις δυσκολίες του, ανεξαρτήτως ονομάτων και ομάδα. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε το πλάνο μας».

Νιώθεις ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να έχει προχωρήσει λίγο περισσότερο στο BCL; Τι συνέβη σε εκείνα τα παιχνίδια με την Καρσίγιακα και ήρθε ο αποκλεισμός;

«Είχαμε κάνει πολλά λάθη... Είχαμε χάσει πολλά ριμπάουντ. Μάθαμε το μάθημα μας, όμως, δεν μπορούμε να μένουμε στο παρελθόν και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε μπροστά μας».

Είσαι ικανοποιημένος από τη δική σου απόδοση ως τώρα; Προέρχεσαι από έναν περίεργο τραυματισμό, μπροστά ειναι τα πλέι οφ... Νιώθεις έτοιμος;

«Ανυπομονώ για τα πλέι οφ. Δεν ειμαι πολύ ικανοποιημένος από τον εαυτό μου, ξέρω τι μπορώ να κάνω όσο είμαι πλήρως υγιής. Προέρχομαι από έναν τραυματισμό, έχω κάνει κάποια πράγματα, αλλά ξέρω ότι μπορώ καλύτερα. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος και να είμαι έτοιμος να τελειώσω τη σεζόν, όπως πρέπει, γιατί εκεί κρίνονται όλα».

Είναι η δεύτερη σεζόν που συνεργάζεσαι με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Τώρα που η ομάδα έχει ένα καλό σερί, όλα δείχνουν πιο εύκολα, αλλά έχετε περάσει πολλές δύσκολες στιγμές νωρίτερα. Πως τις ξεπερνάτε;

«Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις, να πιστεύεις στην εξέλιξη της ομάδας. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη και να παραμένεις πάντα θετικός».

Αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται σε ένα κακό μομέντουμ για την ομάδα;

«Δεν μπορείς να μείνεις και πολύ σε αυτό. Έτσι έχει το πρόγραμμα, δεν το ελέγχουμε εμείς, οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε. Μπορεί να υπάρχουν νικηφόρα σερί, αλλά αν δεν είσαι συγκεντρωμένος μπορείς να χάσεις και συνεχόμενα παιχνίδια... Πρέπει να εισαι συγκεντρωμένος κάθε φορά στο παιχνίδι που έχεις μπροστά σου. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν σωστά και να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Θα ήθελες να συνεχίσεις στον ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν;

«Ειλικρινά, το να έρθω στον ΠΑΟΚ ήταν ένα βήμα μπροστά για μένα. Να παίξω στο Champions League, να είμαι σε ενα σύλλογο με μεγάλη παράδοση, ήταν ευλογία. Ζω τη στιγμή, ειμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Δεν έχω παράπονο, παίζω στον ΠΑΟΚ και τώρα, το μυαλό μου είναι στα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε».