Skip to main content

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο Brexit ο Κάμερον

Δεν νομίζω πως πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους πολιτικούς να το κάνουν αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Με στόχο να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ποντάρει στο θέμα του προσφυγικού με την εμπλοκή της Γαλλίας ώστε να κάνει τους πολίτες αλλά και το αγγλικό κοινοβούλιο ν' ασπαστούν με αφορμή το επερχόμενο δημοψήφισμα την παραμονή της χώρας στους «κόλπους» της Ευρώπης.

Ο κ. Κάμερον τόνισε πως ένα ενδεχόμενο Brexit μπορεί να είναι αρκετό ώστε η Γαλλία να άρει τους ελέγχους για τους πρόσφυγες και να επιτρέψει την ελεύθερη δίοδο χιλιάδων ανθρώπων από τους καταυλισμούς του Καλαί προς το Νησί.

Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός «υπάρχει ένας ικανός αριθμός Γάλλων πολιτικών, οι οποίοι θα ήθελαν να καταρρεύσει η εξαιρετική συμφωνία που έχουμε συνάψει με τη Γαλλία για τη διαχείριση των προσφύγων στο Καλαί, ώστε να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας και στις δύο πλευρές. Δεν νομίζω πως πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους πολιτικούς να το κάνουν αυτό».