Skip to main content

Κριτική του ΤΕΕ Θεσσαλίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Δριμεία κριτική κατά όλων των εμπλεκόμενων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος σε δήλωση του για την αφαίρεση της διοργάνωσης των Μεσογ

Δριμεία κριτική κατά όλων των εμπλεκόμενων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος  σε δήλωση του για την αφαίρεση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από Βόλο και Λάρισα, την οποία χαρακτηρίζει ως τραγική εξέλιξη.

Ο κ. Διαμάντος επισημαίνει ότι η εξέλιξη της αφαίρεσης της διοργάνωσης των ΜΑ 2013 αποτελεί μία τραγική εξέλιξη, που δυστυχώς, οι συνέπειές της θα συνοδεύουν τις δύο πόλεις και στο μέλλον. «Δεν είναι απλά το «πληγωμένο γόητρο», δεν είναι απλά «η μη τέλεση του αθλητικού γεγονότος», δεν είναι απλά «η μη κατασκευή των απαραίτητων αθλητικών υποδομών και των συνοδών έργων» που θα έμεναν ως παρακαταθήκη στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει.

Είναι πρώτιστα, κατά τον κ. Διαμάντο, η δυσφήμιση για δύο περιφερειακές πόλεις που δεν «σήκωσαν το βάρος της υπογραφής τους» και φυσικά, στο μέλλον, θα αντιμετωπίζουν την εσωτερική αλλά, και εξωτερική δυσπιστία σε όποια αξίωση και διεκδίκησή τους. Και αυτό, γιατί όπως εξηγεί για δύο πόλεις σαν το Βόλο και τη Λάρισα, αλλά, και για όλη τη Θεσσαλία, με τις δεδομένες δυνατότητες αλλά, και την καταγεγραμμένη δυναμική ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων είναι άδικο και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Για τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, η  ευθύνη είναι διαχρονική. Η ευθύνη διαχέεται πρώτιστα σε όσους τυπικά και ουσιαστικά διοργάνωναν τους αγώνες υποστηρίζει ο ίδιος. Για τους  δύο δήμους, πιστεύει ότι φέρουν την ακέραια και ιδιαίτερη ευθύνη τους. «Για την απαγκίστρωση και τον εφησυχασμό τους στις διαθέσεις της κεντρικής εξουσίας που πέραν πολιτικών υποσχέσεων δεν ανέλαβε απέναντι στη ΔΕΜΑ τίποτα παραπάνω. Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την όποια «προσωπική διαδρομή» που προφανώς δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη στην «εξατομικευμένη και κατευθυνόμενη διαχείριση» των αγώνων, χωρίς την παραμικρή διάθεση «διάχυσης των ευκαιριών και των ωφελειών» σε όλη την τοπική κοινωνία. Είναι οι ίδιοι που «κώφευαν» εσκεμμένα και με σχέδιο σε όποια θεσμική ή ατομική φωνή τους εγκαλούσε να ενημερώσουν και να συνδιεκδικήσουν όλοι μαζί, πολίτες, φορείς, δήμος, Δήμαρχος την επιτάχυνση των έργων και των διαδικασιών», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Κατηγορεί ως υπεύθυνους για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων ότι «είναι οι ίδιοι που «βολεύονταν» από την καθυστέρηση (ενώ δήλωναν με θράσος ότι εδώ και πολλούς μήνες γνώριζαν την τύχη των Μεσογειακών χωριών. Και «βολεύονταν» διότι, οι «αναθέσεις» και οι «άλλες έτοιμες εναλλακτικές λύσεις» ήταν από τους ίδιους και τα «πολιλώνυμα συνεταιράκια» όχι απλά «εν κρυπτώ δρομολογημένες» αλλά, και προτεινόμενες στη ΔΕΜΑ». 

Οι βολές βέβαια εκτοξεύονται και στην κεντρική εξουσία, για την οποία υποστηρίζει ότι « με την αναλγησία και την αδιαφορία των 2 πρώτων χρόνων από την κυβέρνηση της ΝΔ και την μεθόδευση (με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης) ματαίωσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Είναι λοιπόν αυτοί που «πρόδωσαν το όνειρο» αλλά, δεν πέτυχαν βέβαια και αυτοί το στόχο τους: να κάνουν τους αγώνες σε μας χωρίς εμάς και όχι για μας, αλλά, για τους λίγους του αθηνοκεντρικού κράτους με τα ντόπια «φερέφωνά τους.

Κάποιοι «επένδυσαν» και «απαίτησαν» την πολιτική τους παρουσία στους ΜΑ του 2013.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα , είτε της τοπικής αυτοδιοικητικής είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής να «δικαιολογούν» ή και να «επιτεθούν» σε κανέναν. Η σιωπή και η συγνώμη επιτέλους ας είναι μία πολιτική πράξη γενναιότητας», τονίζει καταλήγοντας η δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.