Skip to main content

Ο Τόσκας τα «έψαλε» στη ηγεσία της ΓΑΔΑ για τις τελευταίες επιθέσεις

Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών, τόνισε ο κ. Τόσκας

Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών του κέντρου στην αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων» ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Ο κ. Τόσκας, στον απόηχο όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα και περιφέρεια, μίλησε με αστυνομικούς όλων των βαθμίδων και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και την περιφέρεια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στον βανδαλισμό καταστημάτων στην οδό Ερμού αλλά και στην επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής και σημείωσε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται»

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός άσκησε κριτική στους επικεφαλής αξιωματικούς για το γεγονός ότι σε περιστατικά όπως οι επιθέσεις στο κτίριο της Novartis και την Ισραηλινή πρεσβεία η αστυνομία ήταν απούσα με το αιτιολογικό ότι τα συμβάντα έγιναν στην αλλαγή της βάρδιας.

Μίνι επεισόδιο για το νέο σχέδιο αστυνόμευσης

Επεισόδιο σημειώθηκε και με αφορμή το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Ενώ αρχικά ο κ. Τόσκας είχε ενημερωθεί ότι θα μετείχαν σε αυτό 200 επιπλέον αστυνομικοί που αποδεσμεύθηκαν από υπηρεσίες γραφείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο αμφιθέατρο της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι μόλις 45. Αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του στους αστυνομικούς, ο κ. Τόσκας φέρεται να κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του στη λεωφόρο Κατεχάκη προκειμένου να επανεξετάσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου.