Skip to main content

Κριτική στην κυβέρνηση για το νοσοκομείο Σαντορίνης ασκούν ΝΔ-ΠΟΕΔΗΝ

Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας, αναφέρει κατηγορώντας την Κυβέρνηση, η ΠΟΕΔΗΝ.

Σκληρή κριτική ασκείται στην κυβέρνηση για το νοσοκομείο Σαντορίνης, με την ΝΔ να κάνει λόγο για «φιέστα φτηνής προπαγάνδας» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για «απόλυτο χάος».

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του νοσοκομείου απαντά ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, την Δευτέρα 18 Ιουλίου, προσήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας συνολικά 208 ασθενείς.

'Oπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 128 άτομα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών ανήλθε στα 80. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κοινό εξυπηρετήθηκε από τα εξής τμήματα: γενικής ιατρικής, γυναικολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και χειρουργικό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, το μικροβιολογικό και το τμήμα υπερήχων.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι έγκυος γυναίκα που πήγε στο νοσοκομείο να γεννήσει ,την Δευτέρα 18 Ιουλίου, πρώτη ημέρα λειτουργίας του, «κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο γιατρό και δεν διαθέτει αιμοδοσία και νεογνολογικό τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε γυναίκες έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «προχειρότητα, βιασύνη και έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνοντας ότι «δεν διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας».