Skip to main content

Κριτική ΝΔ για αναπτυξιακό νόμο

Κριτική στη κυβέρνηση για τον αναπτυξιακό νόμο, που κατατέθηκε στη Βουλή, άσκησε η ΝΔ. Κάνει λόγο για μια ακόμα επικοινωνιακή άσκηση της κυβέρνησης.
Κριτική στη κυβέρνηση για τον αναπτυξιακό νόμο, που κατατέθηκε στη Βουλή, άσκησε η ΝΔ δια στόματος Κωστή Χατζηδάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «μία ακόμα επικοινωνιακή άσκηση» της κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημεία καινοτομίας.

«Αυτή η πολιτική δεν είναι αναπτυξιακή. Είναι πολιτική που ρίχνει τις επιχειρήσεις και την αγορά σε ένα βαθύ τέλμα ύφεσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ενώ φέρνει σε συζήτηση αυτό το νέο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αυξάνει με το φορολογικό νόμο την επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθυστερεί τις πληρωμές του δημοσίου και δεν επιστρέφει το ΦΠΑ, χρονοτριβεί με μια σειρά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Σημειώνει επίσης ότι έχει μειώσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το πρώτο εξάμηνο κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια περίοδο έχει περιορίσει τη δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ 16 φορές κάτω.