Skip to main content

Κριτική ΛΑΕ Θεσσαλονίκης κατά της διανομής τροφίμων της ΚΑΘ

Κάπως έτσι μοίραζε και η Φρειδερίκη βιβλιάρια καταθέσεων στις «άπορες» κορασίδες, σχολιάζει η Λαϊκή Ενότητα Ά Θεσσαλονίκης.

Για προσπάθεια δημιουργίας ενός κομματικού μηχανισμού μέσω των συσσιτίων, κατηγορεί την κυβέρνηση η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη διανομή τροφίμων από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης Save the Food

Η ΛΑ.Ε. Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι «από τη μια προβάλλεται επικοινωνιακά η κίνηση της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης να μοιράσει συσσίτια και από την άλλη μοιράζονται όλα αυτά τα "καλούδια" της νέας κατοχής, μέσω των οργανώσεων αλληλεγγύης, που έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσσαλονίκη και άλλη πόλη της Κ. Μακεδονίας, και συνεργαζόμενη κυβερνητικά με το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική οργάνωση».

Αναλυτικά:  

«Η πονηρή πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι ότι, αφού φτωχοποιεί με τις μνημονιακές πολιτικές της την πλειοψηφία της κοινωνίας, έρχεται μετά, ως η «κοινωνικά δίκαιη» κυβέρνηση, και μοιράζει μερίσματα και συσσίτια, βγαλμένα από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, που δημιουργήθηκαν από την αφαίμαξη των χαμηλών λαϊκών στρωμάτων, και όχι των πλουσίων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.

Προφανώς τα μερίσματα και τα συσσίτια μπορούν να αποτελέσουν μια μικρή ανακούφιση για τα φτωχοποιημένα λαϊκά στρώματα, τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.

Το τραγικό στην περίπτωση όμως, είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, εντελώς ξεδιάντροπα, προσπαθεί να στήσει έναν κομματικό μηχανισμό μέσω αυτών των συσσιτίων, για να συνεχίσουν η ίδια και οι καρεκλοκένταυροι παραγοντίσκοι της, τους οποίους αγνοεί η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα στις κατά παραγγελία συνεντεύξεις της, να παραμένουν στην εξουσία.

Στα πλαίσια αυτής της κυβερνητικής τακτικής, από τη μια προβάλλεται επικοινωνιακά η κίνηση της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης να μοιράσει συσσίτια από τα «μη εμπορεύσιμα», «ανακτημένα», «διασωμένα», «χωρίς εμπορική αξία» όπως τα βάφτισαν τρόφιμα, και από την άλλη, αθόρυβα και υπογείως, μοιράζονται όλα αυτά τα "καλούδια" της νέας κατοχής, μέσω των οργανώσεων αλληλεγγύης, που έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσσαλονίκη και άλλη πόλη της Κ. Μακεδονίας, και συνεργαζόμενη κυβερνητικά με το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική οργάνωση. Σαν νέοι μαυραγορίτες εξαγοράζουν το πόνο του λαού μας. 

Παλιό το κόλπο! Κάπως έτσι, μοίραζε και η Φρειδερίκη βιβλιάρια καταθέσεων στις  «άπορες» κορασίδες. Τώρα μπορεί να ήρθε η ώρα της κ. Περιστέρας Μπαζιάνα!».