Skip to main content

Κρήτη: Ξυλοκόπησαν άγρια 30χρονο φοιτητή στο Ρέθυμνο

Τα ξημερώματα της Κυριακής τρία άτομα με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν στον 30χρονο φοιτητή και σε ένα φίλο του ενώ περπατούσαν.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 30χρονος από το Μεσολόγγι που κάνει το διδακτορικό του στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το Rethemnosnews.gr, τα ξημερώματα της Κυριακής τρία άτομα με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν στον 30χρονο και σε ένα φίλο του ενώ περπατούσαν.

Ο φίλος του θύματος πρόλαβε να απομακρυνθεί, ωστόσο το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Τελικά, η Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα μετά την μεγαγωγή τους στον εισαγγελέα.



Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι τα κίνητρα των δραστών ήταν ομοφοβικά και τονίζει ότι πρέπει να προβληματιστούν όσοι υποδαυλίζουν τη βία της άκρας δεξιάς με τη ρητορική τους.

Σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι «είναι αναγκαία η συνέχιση της πολύμορφης δράσης προκειμένου πρακτικές τέτοιου είδους να αποτελέσουν παρελθόν και καλεί «τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό τις έρευνες, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους δράστες».

Την επίθεση καταδικάζει «με τον πιο απόλυτο τρόπο» και η Νέα Δημοκρατία και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του, ενώ υπογραμμίζει ότι «τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα».

Ακόμη, δηλώνει βέβαιη ότι η ΕΛΑΣ «θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».