Skip to main content

Κρήτη: Συλλήψεις ημεδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Οι αρχές διαπίστωσαν πως οι συλληφθέντες έστελναν με δέμα στο Ηράκλειο τα λαθραία πακέτα τσιγάρων και τον λαθραίο καπνό.

Στη σύλληψη μιας 48χρονης ημεδαπής και ενός 55χρονου ημεδαπού προέβησαν σήμερα το πρωί, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας». 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. όχημα, εντοπίστηκαν να παραλαμβάνουν ασυνόδευτο δέμα από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Ηρακλείου.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του δέματος ανευρέθηκαν 380 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και 50 συσκευασίες καπνού των 50gr έκαστη, επίσης διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 2.186,28€.