Skip to main content

Σεισμός στην Κρήτη: Στη ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ο άτυχος άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του 45χρονου Ισπανού τουρίστα που υπέστη ακρωτηριασμό μετά από πτώση βράχου κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί.

Διαβάστε: Εκκενώθηκε το φαράγγι της Σαμαριάς - Φωτογραφία από τη διάσωση του τουρίστα που ακρωτηριάστηκε μετά τον σεισμό

Το περιστατικό συνέβη ως αποτέλεσμα του σεισμού 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανατολικά της Σούγιας Χανίων.

Ο άνδρας βρισκόταν στη μέση περίπου της διαδρομής, όταν αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε πάνω στο πόδι του.

Φαράγγι της Σαμαριάς: Κρίσιμη η κατάσταση του Ισπανού τουρίστα – Εικόνες από τη διάσωση-1

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή πυροσβεστών και μελών της ΕΜΑΚ, ενώ τον Ισπανό τουρίστα παρέλαβε ελικόπτερο. Γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων δήλωσαν πως έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Κλειστά όλα τα φαράγγια

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11.00 το πρωί αμέσως μετά το ατύχημα του Ισπανού τουρίστα.