Skip to main content

Κρίσιμο ΔΣ στην Τράπεζα Πειραιώς, «ανοιχτή» η παραίτηση Σάλλα

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιείται σήμερα στις 15:00 στην Τράπεζα Πειραιώς - Πληροφορίες για ραγδαίες διοικητικές εξελίξεις.

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Τράπεζα Πειραιώς, στη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα παραίτησης του προέδρου του Ομίλου, Μιχάλη Σάλλα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Σάλλας θα παραιτηθεί προκειμένου να καταστεί μάλλον επίτιμος πρόεδρος του ιδρύματος, προκειμένου να διευκολύνει τη ριζική ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ομίλου.

Επικρατέστερη για να αντικαταστήσει προσωρινά τον Μιχάλη Σάλλα είναι Χαρίκλεια Απαλαγάκη, η οποία είναι καθηγήτρια στον τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ και Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών (Διευθύνσεων) του Ομίλου Πειραιώς, καθώς και Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2007.

Η σχετική φημολογία περί παραίτησης του Μιχάλη Σάλλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες και, εάν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει το τέλος εποχής της γενιάς των Ελλήνων τραπεζιτών που ενορχήστρωσε την επιθετική ανάπτυξη των εγχώριων τραπεζών μετά τη σταδιακή απευλευθέρωση του τραπεζικού συστήματος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. 

Με επικεφαλής τον κ. Σάλλα η Τράπεζα Πειραιώς για μία περίπου 20ετία πρωταγωνίστησε στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, απορροφώντας πολλές ελληνικές τράπεζες, όπως την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης και την ΕΤΒΑ.

Μάλιστα, από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, στα χρόνια του μνημονίου, η Περαιώς, πάντα με τον Μιχάλη Σάλλα επικεφαλής, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον νέο κύκλο συγκέντρωσης, απορροφώντας την Αγροτική Τράπεζα, την Τράπεζα Κύπρου, τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα- κινήσεις που την κατέστησαν τη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα.