Skip to main content

Κρίσιμη σύσκεψη για 12 μπλόκα σε Θεσσαλία και Μακεδονία

Καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων σε Θεσσαλία και Μακεδονία είναι η σύσκεψη της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέ
Καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων σε Θεσσαλία και Μακεδονία είναι η σύσκεψη της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών, η οποία θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στον Τύρναβο.Εκεί, οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν και στη σύσκεψη των Μαλγάρων, εκπροσωπώντας 12 μπλόκα της περιοχής, θα συνεκτιμήσουν όλα τα δεδομένα και θα κρίνουν με ποιά μορφή θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι αγρότες και εάν θα υπάρξουν νέες κινήσεις στη σκακιέρα των μπλόκων.

Πάντως, στη γενική συνέλευση του μπλόκου του Πλατυκάμπου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η πλειοψηφία των αγροτών τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπαναχωρήσουν τώρα, χωρίς να έχει ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση ούτε ένα από τα βασικά τους αιτήματα.

Οι Λαρισαίοι αγρότες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ακόμη και σε «μπλακ άουτ» των παρακαμπτηρίων δρόμων, που εξυπηρετούν την κυκλοφορία της εθνικής οδού μετά το κλείσιμο των Τεμπών, σε μία κίνηση αύξησης της πίεσης προς την κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποί τους προσθέτουν, μάλιστα, ότι η στάση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν πεισμώσει τον αγροτικό κόσμο, που διεκδικεί τα αυτονόητα, ώστε να μπορέσει να καλλιεργεί τη γη του και τα επόμενα χρόνια.

Συνάντηση με την υπουργό

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν και οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας αναμένοντας το αποτέλεσμα της κρίσιμης συνάντησης που αναμένεται να έχουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (πιθανότατα την Τρίτη) με την Κατερίνα Μπατζελή, ο Βαγγέλης Μπούτας και οι εκπρόσωποι άλλων 20 μπλόκων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Προμαχώνα. Από την έκβαση της συνάντησης, τονίζουν αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, θα εξαρτηθεί η παραμονή τους ή όχι στο δρόμο. Και χθες, πάντως, οι αγρότες της Νίκαιας ξεκαθάρισαν ότι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο κλεισίματος της εθνικής οδού δρόμου ή παρακαμπτηρίων, ώστε να μην έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες.