Skip to main content

Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Παπανδρέου-Προβόπουλου

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργο Προβόπουλο συναντάται σε λίγο ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κι όπως πληροφορείται η Voria.gr θα επικεντρωθεί κυρί
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργο Προβόπουλο συναντάται σε λίγο ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κι όπως πληροφορείται η Voria.gr θα επικεντρωθεί κυρίως στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η οποία εξελίσσεται σε κομβικό σημείο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

 Ο κ. Γ. Παπανδρέου ανησυχεί για την πορεία των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας αλλά και για την κατάσταση της ρευστότητας στην αγορά. Η τελευταία, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει αποκατασταθεί, έστω και κατ΄ ελάχιστον. Κατά συνέπεια, οι όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, μέσω της ανάπτυξης, εξαλείφονται.

 Ο διοικητής της ΤτΕ, επίσης, ανησυχεί, αλλά παράλληλα αισιοδοξεί ότι η χώρα θα ξεπεράσει τον σκόπελο. Υπό έναν όρο, όπως λέει: Ότι το ΠΣΑ θα εφαρμοσθεί απαρέγκλητα.