Skip to main content

Κρίσιμες συναντήσεις για τους κ. Προβόπουλο και Λοβέρδο

Θα δουν τα στελέχη της τρόικας για να συζητήσουν την πορεία κρίσιμων δημοσιονομικών δεικτών, αλλά και τις γκρίζες ζώνες του ασφαλιστικού.
Δύο πολύ κρίσιμες συναντήσεις αναμένεται να έχει σήμερα το πρωί η τρόικα των ελεγκτών και συγκεκριμένα οι τρεις επικεφαλής τους. Μολονότι επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες ώρες θα περάσουν την πόρτα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργου Προβόπουλου, με τον οποίο θα συζητήσουν την πορεία βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, κρίσιμων για την επιτυχία του εγχειρήματος υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, για να συνεχίσουν τη συζήτηση που άρχισε χθες, αλλά έμεινε στη μέση, για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και όχι μόνο. Κοινή είναι η εκτίμηση, μεταξύ των ελεγκτών, ότι υπάρχουν ακόμα πολλές γκρίζες ζώνες στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, που μένει να ξεκαθαριστούν. Και είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, μέχρι εξαντλήσεως, διαψεύδοντας τις ελπίδες των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου ότι θα μπορούσαν για κάποια θέματα να κάνουν ενδεχομένως τα «στραβά μάτια». Φαίνεται όμως ότι κι αυτές οι ελπίδες - όπως και πολλές άλλες ακόμα - αποδεικνύονται στην πράξη φρούδες.