Skip to main content

Κρι Κρι:Επενδύσεις 11 εκατ.ευρώ και έμφαση στις εξαγωγές

Την υλοποίηση τριετούς επενδυτικού προγράμματος για την αύξηση της παραγωγής της, τη μείωση του κόστους και την παραγωγή νέων προϊόντων έχει σε εξέλιξη η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία.
Την υλοποίηση τριετούς επενδυτικού προγράμματος προϋπολογισμού 11 εκατ.ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας, τη μείωση του κόστους και την παραγωγή νέων προϊόντων έχει σε εξέλιξη η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, η οποία παρά την κακή ψυχολογία της αγοράς και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα κλείσει το 2009 με άνοδο των οικονομικών της μεγεθών. Όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ.Παναγιώτης Τσινάβος, τα μεγέθη του εννεαμήνου του ομίλου Κρι Κρι ακολουθούν τους ρυθμούς του εξαμήνου, οπότε ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2,9% και τα κέρδη μετά από φόρους οριακά κατά 1%.

Η Κρι Κρι έχει ξεκινήσει, ήδη, την επέκταση των αποθηκευτικών και παραγωγικών της εγκαταστάσεων στις Σέρρες, ενώ δρομολογεί και την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος, το οποίο έχει προεγκριθεί για χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης. «Με την υλοποίηση του προγράμματος θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αύξηση της ζήτησης αυξάνοντας την παραγωγική και αποθηκευτική μας ικανότητα, καθώς και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής», σημειώνει ο κ.Τσινάβος.

Σύμφωνα με τον κ.Τσινάβο, το 2010 η εταιρία θα ποντάρει στην εξωστρέφεια για την ενίσχυση της αναπτυξιακής της δυναμικής. Προς την κατεύθυνση αυτή η Κρι Κρι εισήλθε στην αγορά της Δανίας με γιαούρτι private label, ενώ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τοπική εταιρία με οργανωμένο δίκτυο διανομής για την τοποθέτηση των γιαουρτιών της στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Γερμανίας. Παράλληλα, η εταιρία διερευνά την αγορά και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία και η Μ.Βρετανία.

Σε ότι αφορά τα Βαλκάνια, ο κ.Τσινάβος επισημαίνει ότι θετικά είναι τα αποτελέσματα από την είσοδο του παγωτού Κρι Κρι για πρώτη φορά εφέτος στην αγορά της Βουλγαρίας με 500 σημεία κυρίως στην περιοχή της Σόφια και λιγότερο στη Βάρνα. «Ήδη σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τα σημεία μας στη Βουλγαρία με προτεραιότητα στη Σόφια και στη συνέχεια στην περιφέρεια», αναφέρει ο κ.Τσινάβος.

Εντός των συνόρων η εταιρία στοχεύει στην εδραίωση της στην αγορά του παγωτού της ηπειρωτικής Ελλάδας και στην είσοδο της στα νησιά. Σήμερα η Κρι Κρι αριθμεί 12.000 σημεία πώλησης παγωτού στην Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά το γιαούρτι έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, συνεργάζεται στον τομέα της ιδιωτικής ετικέτας με μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρία θα προχωρήσει στις αρχές του 2010 στην κυκλοφορία νέων προϊόντων γιαούρτης, τα οποία έχουν προστιθέμενη αξία, καθώς και σε αλλαγές στη συσκευασία των προϊόντων της.
 
Για την τρέχουσα χρήση ο κύκλος εργασιών του ομίλου Κρι Κρι αναμένεται να διαμορφωθεί σε 41,5 εκατ.ευρώ έναντι 39,736 εκατ.ευρώ το 2008 και τα κέρδη προ φόρων σε 3,65 εκατ.ευρώ από 3,505 εκατ.ευρώ το 2008.