Skip to main content

Κρέτσου από Τέμπη: Αριστούργημα ο νέος αυτοκινητόδρομος

Με «Ηράκλειο Άθλο» παρομοίασε η Ευρωπαία Επίτροπος το έργο - «Ελπίζω να επισκεφθώ και το μετρό της Θεσσαλονίκης, πριν τελειώσει η θητεία μου»

Αριστούργημα χαρακτήρισε η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, κατά την παρουσία της στην τελετή παράδοσης των σηράγγων των Τεμπών, το τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα του αυτοκινητοδρόμου «Μαλιακός-Κλειδί».

Όπως τόνισε η ίδια, η διάνοιξη σηράγγων δεν είναι ένα απλό έργο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της πως «ο ελληνικός λαός θα είναι περήφανος επειδή κάτι τόσο δύσκολο έχει επιτευχθεί σήμερα». «Είναι, πλέον, πραγματικότητα και αυτό είναι το πιο σημαντικό», πρόσθεσε.

Στην ομιλία της, η κα. Κρέτσου εξέφραση την υπερηφάνειά της που «εγκαινιάζουμε μαζί αυτό το έργο», το οποίο χαρακτήρισε «Ηράκλειο Άθλο» και τόνισε ότι θα οφελήσει την περιφέρεια, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν ήταν πάρα πολλές κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους», επισήμανε.

Και συνέχισε: «Τα 2,5 τελευταία χρόνια είχα πολλές φορές την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα γιατί πιστεύω πως πρέπει να δείχνουμε αλληλεγγύη Επισκέφθηκα διάφορες περιοχές, νοσοκομεία, το μετρό της Αθήνας και ελπίζω να επισκεφθώ και της Θεσσαλονίκης πριν τελειώσει η θητεία μου».

«Χθες συναντήθηκα με εκπροσώπους της κυβέρνησης και διαπίστωσα πως όταν συνεργάζεται με τους Δήμους και άλλους φορείς μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Όλοι αξίζουν έπαινο, ιδιαίτερα η κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι "όταν θέλουμε μπορούμε" -το είπε και ο Ομπάμα, το είπε και ο Καζαντζάκης-. Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να επιδείξει η Ευρώπη», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να απορροφηθούν κονδύλια για την Ελλάδα. Ήδη έχουν συμφωνηθεί 2 δισ. ευρώ», είπε ακόμη και κατέληξε μιλώντας στα ελληνικά: «Ευχαριστώ πολύ».