Skip to main content

Κρέσπο: Θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία του ΠΑΟΚ (video)

Ο Ισπανός αμυντικός μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του αλλά και για την αμυντική λειτουργία του «Δικεφάλου»

Για την κατάσταση που βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του, την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ αλλά και για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του «Δικεφάλου» εναντίον της ΑΕΛ μίλησε μεταξύ άλλων στην κάμερα του Novasports (δείτε εδώ), ο Χοσέ Κρέσπο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός αμυντικός των «ασπρόμαυρων»:

Για την καλή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας:

«Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι βελτιωνόμαστε βήμα-βήμα ως ομάδα. Είδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα ότι ήμασταν πιο δεμένοι στο γήπεδο. Δεν είναι πολύ μεγάλη η βελτίωση αλλά όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε περισσότερο είναι να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια».

Για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του:

«Νιώθω καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είμαι καλά, αλλά η αλήθεια ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο να αποκτήσω και εγώ τον ρυθμό μου. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την Λάρισα και θα το δούμε στην τελευταία προπόνηση».

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς και στην άμυνα και στην ανάπτυξη. Στο τελευταίο παιχνίδι είχαμε πολλές ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησαμε, σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να βασιστείς στην άμυνα. Θεωρώ ότι στην άμυνα έχουμε δουλέψει καλά. Θεωρώ ότι στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να πετύχουμε παραπάνω γκολ και να ξεμπλοκάρουμε, να κερδίζουμε πιο εύκολα».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια:

«Εάν ήξερα ακριβώς τη λύση θα έκανα τα πάντα να λύσω το πρόβλημα. Δεν είναι τωρινό πρόβλημα, το είχαμε και πέρυσι. Προσπαθούμε να το λύσουμε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στη νοοτροπία, να αντιληφθούμε ότι και εκτός έδρας είμαστε το ίδιο καλή ομάδα όπως εντός έδρας και να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Για τις διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν:

«Φέτος δεν παίζουμε στην Ευρώπη, αυτή είναι μία άσχημη διαφορά. Θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Εχουμε καλύτερο ρόστερ φέτος, πολλούς παίκτες με περισσότερη ποιότητα. Είναι πιο γεμάτο το ρόστερ, θεωρώ ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι έτσι μπορούμε να πετύχουμε παραπάνω πράγματα φέτος στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».

Για το πρωτάθλημα:

«Είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την πίεση. Ξέρουμε πριν πόσα χρόνια είχε κερδίσει το τελευταίο του πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να το πιστέψουμε, να αντέξουμε σε αυτή την πίεση ως επαγγελματίες για να πετύχουμε τον στόχο μας. Να δουλέψουμε σκληρά και να δώσουμε μάχη σε κάθε αγώνα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι καλό να υπάρχει πίεση, να υπάρχουν απαιτήσεις. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε, να γράψουμε την ιστορία του συλλόγου ξανά. Να είμαστε ταπεινοί και να δουλεύουμε να πετύχουμε τον στόχο που έχουν θέσει όλοι στο κλαμπ».

Για τη συνεργασία με τον Ζαμπράνο και τον Ρέι:

«Είναι πολύ καλοί παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Είναι δύο παίκτες που θεωρώ ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα και θα το κάνουν. Εχουμε καλή επικοινωνία, η οποία βελτιώνεται γιατί δουλεύουν τα αγγλικά τους για να επικοινωνούν καλύτερα με όλη την ομάδα».

Για τις διαφορές που εντοπίζει ανάμεσα στον Λουτσέσκου και τον Στανόγιεβιτς:

«Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Λουτσέσκου ξέρει καλά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και τις δυσκολίες να αντιμετωπίσεις συγκεκριμένες ομάδες. Προσπάθησε να χτίσει πάνω στην άμυνα, γνωρίζοντας ότι από το κέντρο και μπροστά η ομάδα έχει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Θέλησε να μας κάνει περισσότερο συμπαγείς».

Για τις άδειες εξέδρες:

«Δεν έχω παίξει ποτέ ξανά επίσημα παιχνίδια χωρίς κόσμο. Εχουμε αυτή την ποινή, είμαστε χαρούμενοι γιατί ως τώρα πήραμε όλους τους βαθμούς και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε γρήγορα και τα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν».

Για το αν ξέρει τα συνθήματα:

«Ακούμε μέσα από το γήπεδο τα συνθήματα και ακούγοντας τα πολλές φορές μαθαίνουμε κι εμείς. Ξέρω κάποιες λέξεις στα ελληνικά».

Για το μεγάλο ρόστερ σε συνδυασμό με τα λίγα παιχνίδια:

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για τον προπονητή, αλλά καλό πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Είναι καλό να έχεις πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει κι εμείς να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είμαστε συνέχεια συγκεντρωμένοι, σήμερα μπορεί να είμαστε στον πάγκο ή εκτός, αλλά στον επόμενο αγώνα μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσουμε. Πρέπει να παλεύουμε όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο, να είμαστε δεμένοι μαζί ο ένας για τον άλλο, να έχουμε κοινό προσανατολισμό, μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κι ας μην είναι σε καλή κατάσταση τώρα. Δεν χάνουν από όσο έχω δει εύκολα στο γήπεδο τους. Το θέμα είναι να έχουμε την ίδια αυτοπεποίθηση και νοοτροπία εμείς για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να έχουμε την ίδια συγκέντρωση όπως στα ντέρμπι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».