Skip to main content

Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειo

«Χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη», αναφέρει ένα από τα πανό που κρατούν οι εργαζόμενοι, με σαφή αποδέκτη τον Παύλο Πολάκη

Έναν διαφορετικό τρόπο για να διαμαρτυρηθούν επέλεξαν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επειδή είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, πραγματοποίησαν στάση εργασίας έως τις 10, τοποθετώντας κρεμάλες κοντά στην είσοδο του υπουργείου και κρατώντας, παράλληλα, πανό με μηνύματα κατά του αρμόδιου υπουργού, Παύλου Πολάκη. Ένα από αυτά, μάλιστα, αναφέρει: «Χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Τσίπρας χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη» και «έχει και καλό "εκσκαφέα" τον κ. Πολάκη».

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι εργαζόμενοι στα όρια της εξαθλίωσης και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού».

Στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέραν των πέντε μηνών.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και πέντε μηνών.