Skip to main content

Κραυγή αγωνίας των Κούρδων: Η Τουρκία ξεκίνησε γενοκτονία εναντίον μας

Το κουρδικό γραφείο ενημέρωσης στην Ελλάδα κάνει λόγο για πόλεμο που έχει κηρύξει η Τουρκία στον κουρδικό πληθυσμό στο Κουρδιστάν.

Όλοι θα ευχηθούμε σήμερα «υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο», αμφιβάλλω όμως αν το εννοούμε ειλικρινώς - όχι όλοι πάντως. Κι αυτό διαπιστώνεται από το γεγονός ότι αρκούμαστε να κουνούμε θλιβερά το κεφάλι με τις θλιβερές ειδήσεις που κατακλυζόμαστε, αλλά μέχρις εκεί.

Όσοι πράγματι ενδιαφέρονται για την εξάλειψη των βιαιοτήτων, για τον εξανθρωπισμό πολλών δίποδων όντων, για την προστασία παιδιών, γυναικών, γερόντων και γενικώς αδυνάμων συνανθρώπων μας όπου γης, από την βαρβαρότητα μισθοφόρων και την αθλιότητα όσων βρίσκονται πίσω τους, μεταξύ των πολλών άλλων, ας αναλογιστούν ότι αυτήν την στιγμή διεξάγεται μια απάνθρωπη γενοκτονία σε βάρος των Κούρδων από τους Τούρκους, όμοια μ’ αυτήν που βίωσαν οι ελληνικοί πληθυσμοί της Ανατολής, από τον ίδιο δυνάστη.

Με ανακοίνωσή του το κουρδικό γραφείο ενημέρωσης στην Ελλάδα, καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην σιωπούν άλλο στον πόλεμο που έχει κηρύξει η Τουρκία στον κουρδικό πληθυσμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Λέγει στην ανακοίνωσή του: «Όπως είναι γνωστό, μετά τις εκλογές, το καθεστώς της Άγκυρας κήρυξε τον πόλεμο στον κουρδικό λαό. Γίνονται τεράστιες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις του Κουρδιστάν όπως Ντιαρμπακίρ, Σιλόπη, Τζίσρε, Νουσάιμπιν [Νίσιβη] κ.α. Δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες με τανκς και τεθωρακισμένα σφυροκοπούν συνοικίες και δολοφονούν γυναικόπαιδα.

» Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δήλωση του προς τα ΜΜΕ είχε πει: "Μέχρι να καθαρίσουμε θα μπούμε από συνοικία σε συνοικία, από στενό σε στενό, από σπίτι σε σπίτι". Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο αριθμός των θυμάτων των επιχειρήσεων είναι εκατοντάδες. Μέρες ολόκληρες απαγορεύουν την κυκλοφορία και ως στρατός κατοχής απαγορεύουν ακόμα και να ψωνίσει ο κόσμος τα είδη πρώτης ανάγκης.

» Οι Κούρδοι συνεχώς κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινή γνώμη για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Το καθεστώς της Άγκυρας υποστηρίζει ότι η κήρυξη αυτοδιαχειριζόμενων περιοχών είναι αιτία πολέμου. Ο κουρδικός λαός έχει κάθε δικαίωμα για την αυτοδιάθεσή του και την απόκτηση της ελευθερίας του. Η αντίσταση του κουρδικού λαού είναι δίκαιη.

» Οι επιθέσεις του καθεστώτος έχουν ξεπεράσει το όριο της τρομοκρατίας και έχουν πάρει χαρακτήρα γενοκτονίας. Να υπενθυμίσουμε ότι στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού αποφάσισε τη συνέχιση του πολέμου.

«» Σε πολλές πόλεις τα σχολεία παραμένουν κλειστά και στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι άδειες. Όλα αυτά σημαίνουν πως ο κουρδικός λαός βρίσκεται απέναντι σε μία νέα γενοκτονία.

» Καλούμε τα ΜΜΕ να μην μένουν σιωπηλά απέναντι στις δολοφονίες. Καλούμε την κοινή γνώμη, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, γυναικείες και νεολαιίστικες οργανώσεις, μαζικούς φορείς, διανοούμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους».

Δεν κρύβει η Άγκυρα τις προθέσεις της, αφού έχει την υποστήριξη, ή έστω την ανοχή της "πολιτισμένης Δύσης". Στρατεύματα με βαρύ οπλισμό συγκεντρώνονται στις Κουρδικές πόλεις. Το Τουρκικό Υπουργείο Παιδείας στις 13 Δεκεμβρίου έστειλε SMS σε όλους του δασκάλους και καθηγητές να εγκαταλείψουν τις πόλεις Τζίζρε και Σιλόπη. Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε όλα τα νοσοκομεία ότι όλες οι άδειες ανακαλούνται μέχρι νεοτέρας εντολής.

Αγανάκτησε ακόμη και ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός βουλευτής, συμπρόεδρος των Πρασίνων, κ. Τζεμ Οζντεμίρ, ο οποίος δήλωσε πως «Φυλακίζουν όποιον θέλουν, βασανίζουν όποιον θέλουν και σκοτώνουν όποιον θέλουν», κάτι που όπως είπε «δεν έχει καμία σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου». Ο κ. Οζντεμίρ πρόσθεσε πως «λόγω των συγκρούσεων χάθηκε μια γενιά στο Κουρδιστάν».

Δεν πρόκειται επομένως για μια ακόμη από τις συνήθεις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, κατά των μαχητών του ΡΚΚ. Πρόκειται για σχέδιο εξολόθρευσης του Κουρδικού πληθυσμού. Νεκρά παιδιά κείτονται στους δρόμους, με αδυναμία των γονιών τους να τα πλησιάσουν, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τραυματίες αιμορραγούν και πεθαίνουν αβοήθητοι. Θα αρκούσε ένα μόνο περιστατικό για να περιγράψει την κατάσταση. Η Αστυνομία πυροβόλησε έγκυο επτά μηνών, μέσα στο σπίτι της, και σκοτώθηκε το έμβρυο, με την μητέρα να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε.

Ο Μακεδών