Skip to main content

Κρατική παρέμβαση για τη μείωση των τιμών ζητά το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας

Την ανάγκη κρατικής παρέμβασης για την άμεση μείωση στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών κατά 30% ζητά το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας πως η μείωση μισθών δεν είναι δυνατόν να μη συνοδευτεί από υποχώρησ
Την ανάγκη κρατικής παρέμβασης για την άμεση μείωση στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών κατά 30% ζητά το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας πως η μείωση μισθών δεν είναι δυνατόν να μη συνοδευτεί από υποχώρηση και των τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε μιλώντας στη Voria.gr ότι η απουσία σοβαρών ελεγκτικών μηχανισμών δημιουργεί συνθήκες ασυδοσίας στην αγορά. Κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο και η κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” που επικαλείται, τις δίνουν την πολιτική και κοινωνική κάλυψη για να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του ανταγωνισςμού.

¨Δεν είναι δυνατόν ο πληθωρισμός να τρέχει με ποσοστά που αγγίζουν το 6% στην πραγματικότητα και οι επιχειρήσεις να προχωρούν σε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών διάθεσης των προϊόντων τους. Η αρχή πρέπει να γίνει από τις τιμές των καυσίμων, καθώς η αύξησή τους προκαλεί ενίσχυση του κόστους παραγωγής και αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την αγορά ¨ σημείωσε ο κ. Κόκκαλης. Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι πρέπει να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να λειτουργούν και τα Σαββατοκύριακα. Τέλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατόν, το νομοσχέδιο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.