Skip to main content

Κρατά την πρόκριση στα χέρια της η ΑΕΚ, 2-2 με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ (vid)

Η «Ένωση» ισοφάρισε την πρωταθλήτρια Κροατίας και πλέον κρατά την τύχει στα χέρια της αφού αν δεν ηττηθεί στη Βιέννη περνάει ως δεύτερη στους «32»

Ισόπαλη με 2-2 αναδείχθηκε η ΑΕΚ με τη Ριέκα (δειτε εδώ) στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

H πρωταθλήτρια Κροατίας προηγήθηκε με 0-2 χάρις στα γκολ του Αλεξάντερ Γκοργκόν (8΄, 26΄) αλλά η «Ένωση» κατάφερε να ισοφαρίσει με σκόρερ τους Σέρχιο Αραούχο (47') και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (55').

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν με τον Αργεντινό επιθετικό (64΄) αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ μάλιστα ο Αραούχο έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία στο τέλος (89΄) για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Σημειώνεται πως πλέον η αθηναϊκή ομάδα κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς αν δεν ηττηθεί στη Βιέννη, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων όπου και αντιμετωπίζει την Αούστρια τότε θα είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την φάση των «32» του θεσμού ως δεύτερη πίσω από την Μίλαν που κλείδωσε από απόψε την πρωτιά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (30' Λιβάγια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68' Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85' Ροντρίγκεζ), Αραούχο.

Ριέκα (Κεκ): Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μάλες, Μπράνταριτς, Πάβιτσιτς (91' Τσρνιτς), Ακόστι (70' Κβρζιτς), Γκόρντον, Γκαβράνοβιτς (81' Πούλιτς).

Βαθμολογία

1) Μίλαν 11 (13-4)

2) ΑΕΚ 7 (6-5)

3) Αούστρια Βιέννης 4 (9-16)

4) Ριέκα 4 (9-12)

Τελευταία αγωνιστική (7/12, 20:00)

Αούστρια Βιέννης-ΑΕΚ

Ριέκα-Μίλαν