Skip to main content

Κοζάνη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο του 5χρονου

Το θάνατο του 5χρονου αγοριού στη Κοζάνη προκάλεσαν τα βαριά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο που του προξένησαν τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ.

Την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε ο άτυχος 5χρονος στο Νοσοκομείο Κοζάνης, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τα ροτβάιλερ, επιβεβαίωσε λίγο πριν και η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia.gr, ο 5χρονος έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, τα οποία επέφεραν και τον τραγικό του θάνατο.

Τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του 5χρονου. Το άτυχο αγόρι κηδεύτηκε το πρωί στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης.

Χθες ο εισαγγελέας Κοζάνης ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον 72χρονο συνταξιούχο, ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα το αγόρι.

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλούν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων για το περιστατικό. Κάνουν λόγο, κάνουν λόγο για τσιρίδες τρόμου από το αγοράκι. 

Ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος σε ανακοίνωση για το περιστατικό «δείχνει» τον ιδιοκτήτη των σκύλων ως  υπέυθυνο για την τραγωδία.  

 Όπως αναφέρει, «όλοι εμείς που συμβιώνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια με σκύλους της φυλής των ροτβάιλερ που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δίπλα τους, που καθημερινά εισπράττουμε την αμέριστη αγάπη και αφοσίωση που προσφέρει αυτή η υπέροχη φυλή στις οικογένειες μας, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού πεντάχρονου αγοριού που χάθηκε τόσο άδικα έπειτα από επίθεση σκύλων, θύμα πρωτίστως της εγκληματικής αμέλειας και ανευθυνότητας του 72χρονου ιδιοκτήτη των ζώων».