Skip to main content

Κοζάνη:Θερμή υποδοχή σε Σταθάκη για τη ΔΕΗ-Αποχώρησε από εκδήλωση(vid)

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο να πουληθεί μέρος ή καίριο τμήμα της ΔΕΗ ως προϋπόθεση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, κατά την επίσκεψή του σε εκδήλωση στην Κοζάνη.

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες, οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο να πουληθεί μέρος ή καίριο τμήμα της ΔΕΗ ως προϋπόθεση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Λίγο αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που προκάλεσε και την αποχώρηση του Γιώργου Σταθάκη από προσωρινά από την αίθουσα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής κατηγόρησε τον κ. Σταθάκη πως υπέγραψε το Φ.Ε.Κ. για την πώληση του 17% των μετοχών της Δ.Ε.Η., ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «σαρδόνιο» το χαμόγελο του Υπουργού προκαλώντας μικροένταση στη συνεδρίαση, σημείο, όπου, ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ζήτησαν να ρίξει τους τόνους και να αποτραπούν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί τόσο από τον ίδιο όσο και από το κοινό.

Δείτε τα βίντεο της Voria.gr με της αποδοκιμασίες στον κ. Σταθάκη κατά την άφιξή του:

«Έχετε συμφωνήσει να ξεπουληθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ. Σας λέω ότι εμείς έχουμε διαφορετική άποψη. Στο ΦΕΚ 25/5/16 έχετε βάλει την υπογραφή σας κ. Υπουργέ, όπου λέτε ότι η πώληση του 17% της ΔΕΗ να γίνει ενδεχομένως το 2016. Το ΦΕΚ έχει δική σας υπογραφή. Ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι θα ξεπουλήσετε τον τόπο μας. Κύριε Υπουργέ, ελπίζω το σαρδόνιο χαμόγελό σας να μην σημαίνει ότι μας λέτε κακά μαντάτα με γλυκό τρόπο. Μας μιλάτε για την καταστροφή με χαμόγελο», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο του kozan.gr. Στο 4ο λεπτό του βίντεο καταγράφεται το περιστατικό.

Πηγή φωτο: kozanimedia.gr

 

Πηγή φωτο: kozanimedia.gr