Skip to main content

Κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλα το αυτοκίνητο της Όλγας Γεροβασίλη

Επρόκειτο για συνοδευτικό όχημα της ασφάλειάς της που περίμενε να την παραλάβει μετά την πορεία

Κουκουλοφόροι που βρέθηκαν στη σημερινή πορεία για τα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας έσπασαν με βαριοπούλα το συνοδευτικό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Όλγας Γεροβασίλη στην οδό Ακαδημίας, ενώ τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που είναι στην ασφάλεια της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Ο οδηγός με το συνοδευτικό αυτοκίνητο της ασφάλειάς της, χωρίς αστυνομικά διακριτικά, περίμενε στην οδό Ακαδημίας προκειμένου να παραλάβει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της πορείας.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βαριοπούλα

Ωστόσο, διαδηλωτές κατάλαβαν πως πρόκειται για αστυνομικό αυτοκίνητο συνοδείας και με βαριοπούλα έσπασαν τα τζάμια του οχήματος. Από τα θραύσματα των τζαμιών τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος είναι μέλος της ασφάλειας της Όλγας Γεροβασίλη.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του.

Επεισόδια και στο Σύνταγμα

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια από κουκουλοφόρους και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, για να τους απομακρύνουν.