Skip to main content

Κουζινόπουλος: Προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά μέτρα στον Θερμαϊκό

Αν δεν προνοήσουμε έγκαιρα, τότε δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια νέα τραγωδία, τονίζει σε ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού

Προτεραιότητα του δήμου Θερμαϊκού οφείλει να είναι η λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

«Αν δεν προνοήσουμε έγκαιρα, τότε δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια νέα τραγωδία στην περιοχή του Θερμαϊκού» τονίζει ο κ. Κουζινόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξίσου σημαντική προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις καταγίδες στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποζημίωση των πολιτών του Δήμου που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Τέλος, ο κ. Κουζινόπουλος επισημαίνει σχολιάζοντας τη δήλωση του δημάρχου Μαυρομάτη για τον καθαρισμό του 80% των ρεμάτων του Δήμου, πως δεν αρκεί να καθαριστούν τα ρέματα αλλά πρέπει να υπάρχει «μέριμνα ώστε αυτά τα ρέματα να μην ξαναγίνουν σκουπιδότοποι και χώροι εναπόθεσης των κάθε είδους άχρηστων ογκωδών αντικειμένων. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το μεγάλο ρέμα της Νέας Μηχανιώνας που ξεκινάει πίσω από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και έχει μετατραπεί, χρόνια τώρα, σε παράνομη χωματερή».