Skip to main content

Κουβέλης: Δεν επιτρέπουμε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Οι ένοπλες δυνάμεις μας, συνιστούν και συγκροτούν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν, αλλά δεν επιτρέπουμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, από τα Τρίκαλα όπου βρίσκεται για να επισκεφθεί τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι καθορισμένα και δεν επιδέχονται την οποιαδήποτε αναθεώρηση, ή όπως λέγεται, "επικαιροποίηση"». Ακόμη, ανέφερε πως αυτά είναι συγκεκριμένα από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

«Η παρουσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περιοχή των Τρικάλων, έχει σχέση με τη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, μία εξαιρετική σχολή η οποία εκπαιδεύει τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Οι ένοπλες δυνάμεις μας, συνιστούν και συγκροτούν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη», τόνισε ο κ. Κουβέλης και κατέληξε:

«Η χώρα μας είναι μία χώρα της ειρήνης, μία χώρα, που επιδιώκει την ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα, με τις ένοπλες δυνάμεις της και με την αποτρεπτική δύναμη που έχει, έχει την ικανότητα, με τη συγκρότησή της, τη δομή της, και το υψηλό φρόνιμα, να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα».