Skip to main content

Κουτσούμπας: Ο λαός να απορρίψει τη νέα συμφωνία του κεφαλαίου

Μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που πήγε στα αζήτητα, το παράλληλο πρόγραμμα που πήγε άκλαυτο, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τα αντίμετρα, ανέφερε.

Η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνο να απορρίψει τη νέα συμφωνία του κεφαλαίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την τεχνική συμφωνία και τα μέτρα που αυτή περιλαμβάνει, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σήμερα το μεσημέρι, στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, σε εκδήλωση που οργάνωσαν η ΚΝΕ και οι οργανώσεις του ΚΚΕ, για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967.

«Η εργατική τάξη, ο λαός μας δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τις συμφωνίες του κεφαλαίου, για τους όποιους συμβιβασμούς γίνουν ανάμεσα στα διεθνή επιτελεία του, για τη δυνατότητα οι καπιταλιστές να επενδύουν τα κεφάλαια τους με εξασφαλισμένη μεγαλύτερη κερδοφορία», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο κ. Κουτσούμπας.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «στις μέρες μας ο Καιάδας ονομάζεται "επιστροφή στην ανάπτυξη"» και στην συνέχεια μίλησε για τα αντίμετρα, σημειώνοντας: «Μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που πήγε στα αζήτητα, το παράλληλο πρόγραμμα που πήγε άκλαυτο, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τα αντίμετρα. Παραμύθι που αλλάζει όνομα. Αντίμετρα, δηλαδή, μέτρα για τη στήριξη των μονοπωλίων».