Skip to main content

Κουτσούμπας: Είστε ψυχροί οικονομικοί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων

«Τσακίζετε εργαζόμενους για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να είστε σίγουροι ότι θα λογοδοτήσετε», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Χρειάζεται πραγματικά μεγάλη πολιτική θρασύτητα, να κλιμακώνετε την επίθεση στα λαϊκά στρώματα και την ίδια ώρα να ισχυρίζεστε ότι μεροληπτείτε κιόλας υπέρ των κοινωνικά αδύναμων. Χρειάζεται πραγματικά πολιτική αναίδεια, πολιτικός κυνισμός, να βαφτίζεις προνομιούχους όσους δεν ανήκουν ακόμα στην ομάδα ακραίας φτώχειας και να ζητάς νέες θυσίες απ' τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεις το μεγάλο κεφάλαιο» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης.

Είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τα πλεονάσματα "στύβοντας" τους εργαζόμενους, ενώ «η "δίκαιη ανάπτυξή" σας φέρνει επιπρόσθετα μέτρα το επόμενο διάστημα» και την χαρακτήρισε ως «οικονομικούς εκτελεστές που τσακίζετε εργαζόμενους για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου» προσθέτοντας «γίνεστε ψυχροί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων και γι' αυτό να είστε σίγουροι ότι θα λογοδοτήσετε».

«Το επόμενο διάστημα, για να πετύχετε τα πρωτογενή πλεονάσματα που θέλετε, φέρνετε νέα φοροεπιδρομή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μειώνοντας το αφορολόγητο σε κάτω από 6.000 ευρώ ετησίως. Αναφέρεστε στο 50%+1 λες και δεν γνωρίζετε τίποτα για την εργοδοτική τρομοκρατία σε τόπους δουλειάς και το ρόλο και του κυβερνητικού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού», προσέθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ως διατάξεις που επαναφέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη, η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη και θρυμματίζει οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να την συγκαλύψει. «Το κεφάλαιο σας ζήτησε να υπονομεύσετε για παράδειγμα, το δικαίωμα στην απεργία, και να το κάνετε πράξη» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «η ουσία στο συγκεκριμένο είναι ότι ξεκινάτε το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας».

Επεσήμανε ότι τα υπαρκτά προβλήματα ανασύνταξης και λειτουργίας του εργατικού κινήματος δεν είναι αρμοδιότητα του αστικού κράτους, αλλά αφορά τις εσωτερικές λειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος και τους εργαζόμενους και τόνισε ότι «όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργατών, κατακτήθηκαν όλες αυτές τις δεκαετίες, όλο τον προηγούμενο αιώνα, σε κόντρα με τις κυβερνητικές ηγεσίες και νόμους, σε κόντρα με τους στόχους του ΣΕΒ. Έτσι και οι σημερινοί σας νόμοι, σας λέμε ξανά κι απ' το βήμα της Βουλής, θα μείνουν ανενεργοί, θα ανατραπούν στην πράξη».