Skip to main content

Κουτσούμπας: Η τουρκική επιθετικότητα δεν είναι υπό έλεγχο

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «απογοήτευσε ένα τμήμα αγωνιστικό, που αντιστεκόταν μέσα στην ελληνική κοινωνία»

«Οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις, όπως και η τουρκική επιθετικότητα, δεν είναι υπό έλεγχο. Το αντίθετο. Κλιμακώνονται επικίνδυνα μεγαλώνοντας τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής», εκτιμά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «απογοήτευσε ένα τμήμα αγωνιστικό, που αντιστεκόταν μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενσωμάτωσε και χειραγώγησε επίσης ένα άλλο μεγαλύτερο, συνολικά πισωγύρισε το κίνημα». Υποστηρίζει, πάντως, ότι «η ίδια η ιστορία θα είναι αμείλικτη, όπως και ο ελληνικός λαός, αργά ή γρήγορα, για την τεράστια ζημιά που έκαναν αυτά τα χρόνια και τότε ας ψάχνουν να κρυφτούν στα λαγούμια τους».

Τονίζει, τέλος, ότι «το αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια με δίκαιη ανάπτυξη, δεν πείθει κανέναν, πολύ περισσότερο αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν με 300 και 400 ευρώ, αλλά και όσους θα δουν νέες μειώσεις στο εισόδημά τους, με τα ψηφισμένα μέτρα για το 2019 και το 2020, ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα βλέπουν ανάκαμψη της κερδοφορίας τους».