Skip to main content

Κουρουμπλής: Υπερβολή να μιλάμε για οικολογική καταστροφή

Ο υπουργός πραγματοποίησε μαζί με τον Βασίλη Λεβέντη επιθεώρηση στο σημείο του ναυαγίου αλλά και στις ακτές της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού.

Το να μιλάμε για οικολογική καταστροφή το θεωρώ υπερβολή, δήλωσε ο  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, έκαναν επιθεώρηση στο σημείο του ναυαγίου αλλά και στις ακτές της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού.

«Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που οι μετρήσεις θα μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν θα υπάρξει αδράνεια. Όλοι πονάμε με αυτό που έγινε, αλλά το να μιλάμε για οικολογική καταστροφή το θεωρώ υπερβολή και κυρίως να προβάλλουμε εικόνες της πρώτης και της δεύτερης μέρας», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Την επίσκεψη είχε ζητήσει ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα προβεί σε μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις, όπως η μεταφορά της αρμοδιότητας των ελέγχων αυτών των σκαφών από το υπουργείο στους νηογνώμονες.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου θα συγχωνευθεί με τις Εσωτερικές Υποθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, γιατί έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερος και ποιοτικότερος έλεγχος των δραστηριοτήτων που μπορεί να υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Βασίλης Λεβέντης: Ο υπουργός Ναυτιλίας έχει κάνει το καλύτερο δυνατό

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τόνισε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική βελτίωση και ότι «οι εστίες ρυπάνσεως έχουν εγκλωβιστεί σε ειδικούς χώρους» ενώ πρόσθεσε ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας έχει κάνει το καλύτερο δυνατό και έχει όλες τις υπηρεσίες μέρα - νύχτα σε επαγρύπνηση».

«Πιστεύω, σε έναν δύο μήνες, εάν οι υπηρεσίες δουλέψουν, θα έχουμε φτάσει σε ένα αποτέλεσμα αποσόβησης του κακού» τόνισε ο κ. Λεβέντης ενώ αναφερόμενος στην εξέταση των ευθυνών για το ναυάγιο είπε ότι είναι υπόθεση της δικαιοσύνης

Πρόσθεσε επίσης ότι ως «αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων θα ζητήσει η Ολομέλεια της Βουλής να κάνει μια συζήτηση προκειμένου να συντονιστούν λίγο καλύτερα οι υπηρεσίες, είτε στις πυρκαγιές είτε στη θαλάσσια ρύπανση είτε στους σεισμούς».

Για την απάντληση του μαζούτ από το βυθισμένο πλοίο, υπογράμμισε ότι η κύρια προσπάθεια είναι να αντληθεί και να μην υπάρξει κίνδυνος νέας ρύπανσης γιατί θα ήταν έγκλημα.