Σάββατο 21 Απριλίου 2018
x

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΘ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι έχουν παραχωρηθεί σημαντικά τμήματα του πρώτου προβλήτα στους φορείς της πόλης

«Επωφελή για τη Θεσσαλονίκη», χαρακτήρισε, τη συμφωνία παραχώρησης του 67% λιμανιού της πόλης με αντίτιμο τα 231,9 εκατ. ευρώ, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Όπως ανέφερε, «εξασφαλίσαμε τα εργασιακά δικαιώματα με πολύ σεβασμό και προσοχή, ενώ παραχωρήσαμε σημαντικά τμήματα του πρώτου προβλήτα στους φορείς της πόλης».
 
Στο πλαίσιο της συζήτησης κύρωσης διεθνούς σύμβασης για τον έλεγχο και τη διαχείριση του έρματος και ιζημάτων από πλοία, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε επίσης την κατάθεση στη Βουλή, εντός του Μαΐου, νομοσχεδίου 140 και πλέον άρθρων, με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα λιμενικής πολιτικής, εκπαίδευσης, για την κρουαζιέρα, την τουριστική βιομηχανία και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
 
Σχετικώς με το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται η διεθνής σύμβαση για τον έλεγχο και τη διαχείριση του έρματος και ιζημάτων από πλοία, τα κόμματα στην πλειοψηφία τους τοποθετήθηκαν θετικά, πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε και την ΧΑ που διατήρησε επιφυλάξεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ