Σάββατο 26 Μαΐου 2018
x

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμισε πως η έξοδος της χώρας στις αγορές έδειξε πως το κλίμα βελτιώνεται και η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί

Το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» επικαλείται ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στην συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ για να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση.

«Έγινε μια καλή αρχή» με την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, επισημαίνει. «Μια αρχή που έδειξε πολλά πράγματα. Ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί. Ότι το κλίμα βελτιώνεται», σημειώνει ο κ. Κουρουμπλής και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός ζήτησε να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε τη δουλειά, γιατί τώρα δεν έχουμε τον μπαμπούλα της αξιολόγησης να μας φρενάρει. Έχουμε δύο χρόνια να δείξουμε την διαφορετικότητά μας. Και στην ιδεολογία μας και στην ευρηματικότητά μας και στην αποτελεσματικότητά μας».

Μιλώντας για το θέμα Βαρουφάκη και την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει: «Η ΝΔ έμεινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Εμείς διεκδικούμε με τη δουλειά μας τις εκλογές του 2019. Πόσες φορές πρέπει να επαναλάβουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του ΄15 στη λογική ενός σοβαρού ανθρώπου έχει κριθεί με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015;»,διερωτάται.

Αναφερόμενος σε όσα έρχονται στο φως για τον χώρο της Υγείας ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «στα πάρτι της τελευταίας δεκαετίας στη χώρο της υγείας υπάρχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες, τουλάχιστον». Σημειώνει δε, ότι ο ίδιος ως υπουργός Υγείας διέταξε έλεγχο στους 10 μεγαλύτερους φορείς της Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ωνάσειο, ΕΟΠΥΥ κλπ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δηλώνει ότι μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα των δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση και το συνδέει αυτό με την επιτυχία στην οικονομία. «Ναι -λέει- θα κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομίας. Θεωρώ ότι σύντομα αυτό θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις. Τα δύο χρόνια που έχει μπροστά της αυτή η κυβέρνηση είναι πελώριος πολιτικός χρόνος».

Αναφέρεται και στις εξελίξεις στην λεγόμενη Κεντροαριστερά και καλεί τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να απαντήσει ενόψει του Συνεδρίου της στο εξής ερώτημα: «Συμμαχία με τη Δεξιά ή συμμαχία με την Αριστερά;»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ